NOVA FONTANA NA VOŽDOVCU

Na inicijativu opštine Voždovac u uluci Braće Jerković, preko puta pijace, ovih dana započeta je sanacija postojeće fontane sa okolnom površinom. Do sada je ovaj prostor godinama bio zapušten, fontana nije bila u funkciji, a betonske staze i klupe koje okružuju fontanu bile su ruinirane. Uređenjem prostora po spoljnoj ivici staze biće sanirani postojeći betonski zidovi koji se koriste kao klupe za sedenje. Centralna tačka površine planirane za sanaciju je fontana kao objekat koji oplemenjuje prostor, mikro klimu i predstavlja mesto za odmor, druženje i novi prostor okupljanja kako starijih, tako i mladih Voždovčana u samom centru naselja Braće Jerković. Na ostatku površine biće uređena zelena površina.

Finansijska sredstva obezbedila je opština Voždovac, a izvođač radova je preduzeće „ALEX ENGINEERING“. Planirano je da radovi na izgradnji platoa u naselju B. Jerković traju dva meseca.

Nakon završetka platoa sa fontanom u naselju B. Jerković, planirano je uređenje trga sa još jednom fontanom, ovog puta na Banjici, unutar okretnice tramvaja, neposredno ispred tržnog centra, na uglu ulica Paunove i Baštovanske ulice, na površini od oko 2000 m2.

Поделите вест: