OTVOREN NAJMODERNIJI DEČIJI PARK NA PAŠINOM BRDU

U porti Crkve Preobraženja Gospodnjeg, Kruševačka b.b. na Pašinom brdu je u petak 4. aprila o.g. otvoren parkić „VRBICA“, prvi od predviđenih 7 dečijih parkića na teritoriji Opštine Voždovac.

U susret verskom prazniku kome se uz vesele zvuke zvončića najviše raduju najmlađi, postavljen je parkić „VRBICA“, koji je i dobio naziv po istoimenom prazniku. Porta Hrama, koja je inače uvek otvorena za sve parohijane, postavljanjem parkića dobila je još jedan sadržaj koji je u ovom kraju nedostajao. U isto vreme sveštenici Hrama obavili su i obred osveštanja parkića.

Dečiji parkić je urađen u skladu sa evropskim standardima, napravljen je od kvalitetnog drveta, sa posebnom obradom, višeslojnom zaštitom, sa neškodljivim i ekolškim bojama i lakovima visokog kvaliteta. Ispod svakog rekvizita postavljena je posebna guma kako bi se onemogućilo povređivanje dece.

Predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević je prilikom otvaranja ovog dečijeg parka najavio da će ostalih 6 parkića narednih nedelja aprila biti postavljeni na mestima gde su najpotrebniji: u „Šumicama“, u naselju Braće Jerković, Banjici … Svi parkići zajedno sa uređenjem tla koštaće 8 miliona dinara, a finansijska sredstva obezbedila je opština Voždovac.

Поделите вест: