AKCIJA “PREDSEDNIK NA TERENU”

U sklopu akcije ”Predsednik na terenu” u ponedeljak 24. marta o. g. predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević obišao je područje mesne zajednice Donji Voždovac – deo od Voždovačke crkve do Autokomande.

U obilazak naselja predsednik je krenuo od Voždovačke crkve u ul. Vojvode Stepe, a zatim niz ulicu Vojvode Stepe stigao do novoizgrađenog sportskog terena u ul. Ranka Tajsića.

Ovom prilikom građani su u neposrednom kontaktu rukovodstvu opštine ukazali na probleme svog naselja za čije su rešavanje najviše zainteresovani, kao što je npr. poboljšanje ulične rasvete u ul. Jove Ilića koje je neophodno. Žitelji mesnih zajednica ”Činovnička kolonija”, ”Autokomanda” i ”Donji Voždovac” mogli su da daju i predloge koji se tiču komunalnog uređenja prostora u kome žive, a Opština će u najkraćem mogućem roku otpočeti sa realizacijom urgentnih zahteva.

U okviru akcije ”Predsednik na terenu” predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević je u četvrtak 20. marta o.g. obišao Gornji Voždovac.
Kraljevacka_v

Predsednik je zajedno sa građanima ovog dela Voždovca obišao ulicu Ljube Vučkovića, gde postoji košarkaški teren koji je potrebno preurediti i postaviti odgovarajuće rekvizite, kao i park u blizini Više elektrotehničke škole koji se ovih dana uređuje, ozelenjuje, a potom će biti postavljene i klupe, ljuljaške i dr.

Nakon toga predsednik je obišao prostor izgradnje poslovnog objekta preduzeća „Vero“ u ul. Vojvode Stepe i saslušao pritužbe stanare ovih zgrada, rekavši da opština Voždovac čini sve kako bi se što hitnije rešio problem parkiranja stanara susednih ulaza.

Stanovnici Gornjeg Voždovca su ujedno bili u prilici da predsedniku ukažu na sve probleme i daju svoje predloge koji se tiču komunalnog uređenja prostora u kome žive, a Opština će nastojati da u najkraćem mogućem roku otpočne sa realizacijom urgentnih zahteva.

U okviru akcije ”Predsednik na terenu” predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević sa svojim saradnicima, u ponedeljak 17. marta o.g. obišao je Šumice.

U voždovačkom naselju Šumice protekle godine urađeno je dosta toga: asfaltirane su mnoge ulice i trotoari koji su bili oštećeni, urađena je kanalizacija u ulicama Đoke Kostića, Kašikovićeva, Aleksinačka, Jasenička, Rada Neimara i Bačvanskoj, kao i drugi radovi od značaja za građane (nova digitalna centrala, renoviran C-market, betonirani sportski tereni u OŠ „Janko Veselinović“, urađena trim staza u parku Šumice, uklonjeni nelegalni objekti i dr.)

Predsednik opštine Voždovac je u obilasku Šumica video šta je još neophodno uraditi za građane ovog dela Voždovca, koji su ujedno mogli da daju svoje predloge koji se tiču komunalnog uređenja prostora u kome žive, a Opština će nastojati da u najkraćem mogućem roku otpočne sa realizacijom urgentnih zahteva.

Opština Voždovac uz pomoć JKP ”Gradska čistoća” ovog vikenda rešava višegodišnji problem koji meštani Pinosave imaju kada je odlaganje i odvoženje smeća u pitanju.

U subotu, 15. marta o.g. stanovnici Pinosave dobiće 700 novih plastičnih kanti za smeće, zapremine 240 l, a smeće će se odvoziti jedanput nedeljno.

U subotu od 8 časova ujutru, četiri ekipe Gradske čistoće obavljaće podelu kanti svim domaćinstvima u ovom voždovačkom naselju.

Predsednik opštine će u subotu obići ovo podavalsko naselje, kako bi se upoznao i sa drugim problemima koji se u Pinosavi javljaju. Žitelji Pinosave biće u prilici da daju predloge i sugestije koji se tiču komunalnog uređenja kraja u kome žive.

Dogovoreni skup je u subotu, 15. marta o.g. u 11 časova kod škole u Pinosavi (ul.Treća Nova br. 68).
Pozivamo vas da najavite i medijski propratite ovo događanje.

U okviru akcije “Predsednik na terenu” predsednik opštine Voždovac, Goran Lukačević sa svojim saradnicima u sredu 12. marta o.g. obišao je naselje Mitrovo brdo.

Tom prilikom građani su bili u prilici da u neposrednom kontaktu rukovodstvu opštine ukažu na probleme svog naselja za čije su rešavanje najviše zainteresovani. Najviše pritužbi bilo je na problem oronulih stepenica, prilaza zgradama i nepropisno parkiranje stanara, zbog kojeg svi, a naročito lica sa hendikepom i majki sa decom u kolicima ne mogu da prođu između zgrada.

Na poziv stanovnika ul. Dragice Končar predsednik je u obilazak naselja krenuo od Maksi diskonta koji se nalazi na pomenutoj adresi, obišao je i ulaze 121 i 129 kao i dečiji park u ul. Dragice Končar, kao i sva ostala mesta koja imaju probleme u komunalnoj infrastrukturi.

U obilazak Kumodraža na inicijativu žitelja ovog naselja, predsednik opštine Voždovac krenuće od objekta Stare mehane u 11 časova, koji će uskoro biti rekonstruisan i priveden nameni, a nakon toga biti stavljen u funkciju, zatim spomenik Stepe Stepanovića i park koji će na proleće biti potpuno revitalizovan – zameniće se ograda, postaviće se nove klupe, poboljšaće se osvetljenje i rekonstruisaće se postojeće staze. Obići će se sportski tereni u naselju, kao i dečiji vrtić čije dvotrište će biti kompletno uređeno i prilagođeno mališanima.

Ovom prilikom građani će biti u prilici da u neposrednom kontaktu rukovodstvu opštine ukažu na probleme svog naselja za čije su rešavanje najviše zainteresovani. Žitelji Kumodraža moći će da daju i predloge koji se tiču komunalnog uređenja prostora u kome žive, a Opština će u najkraćem mogućem roku otpočeti sa realizacijom urgentnih zahteva.

Predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević i član Opštinskog veća Dejan Čulić su sa svojim saradnicima u akciji ” Predsednik na terenu” u sredu 05. marta o.g. obišli početak radova na uređenju zelenih površina i dečjeg igrališta u ulicama Kumodraška, Kraljevačka i Vitanovačka.

predsednik

I pored kiše građani ovog dela Voždovca su se danas okupili sa namerom da predsedniku Opštine daju svoje predloge i ukažu na sve probleme koji ih tište. Tako su se mogle čuti pritužbe na deponije koje se nalaze između zgrada, problem nedostatka parking mesta, prljave i neprisutpačne prilaze ulazima, potreba za uređenjem dečjih igrališta i sl.

Predsednik je objasnio da će kompletnu sanaciju unutar blokovskog prostora ovih ulica narednih dana izvesti JKP „Gradsko zelenilo“, dok će radove finansirati opština Voždovac. Tako će biti rekonstruisane stepenice, popraviće se postojeći rekviziti u dečjem igralištu iza Maksija, biće postavljene 3 klupe i 1 vrteška, a na uglu Kumodraške i Vitanovačke ul. izvršiće se sanacija staze, postaviće se novi ivičnjaci i novi metalni stubići. Svi ostali zahtevi građana biće uzeti u obzir i oni najurgentniji će se rešavati u najskorijem periodu.

Predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević, sa svojim saradnicima je u okviru akcije ” Predsednik na terenu ” u utorak 04. marta o.g. obišao prve uređene ulaze na opštini Voždovac u okviru projekta „Naš ulaz – naše predsoblje ” koji se nalaze na adresama: ul. Braće Jerković 80 i Meštrovićeva 4.

Radovi na uređenju pomenutog ulaza su u toku : rekonstruisano je stepenište i ofarbani su gelenderi, postavljena je ulazna aluminijumska stolarija i ostalo je da se postave poštanski sandučići, dok je ulaz u ul. Meštrovićeva 4 kompletno okrečen, što je bio i jedini zahtev stanara ove zgrade.

Stanari ovih zgrada su se tom prilikom predsedniku požalili na veliku deponiju koja se nalazi iza zgrada, što će Opština kao urgenciju proslediti JKP „ Gradska čistoća“ za hitno uklanjanje deponije.

U novembru 2007. god. opština Voždovac je uputila javni poziv skupštinama i savetima stambenih zgrada u cilju pružanja pomoći građanima koja se tiče investicionog održavanja ulaza stambenih zgrada, čime bi se podigao nivo estetskog i životnog prostora, a time i vrednost objekata i stambenih jedinica.

U okviru akcije ” Predsednik na terenu ” predsednik opštine Voždovac, Goran Lukačević i zamenik predsednika Dragan Čović sa svojim saradnicima su u ponedeljak 03. marta o. g. obišli naselje Medaković.

Tom prilikom građani su bili u prilici da u neposrednom kontaktu rukovodstvu opštine ukažu na probleme svog naselja za čije su rešavanje najviše zainteresovani.

Na poziv stanovnika ul. Radovana Simića Cige od broja 18 do 24, predsednik je u obilazak naselja Medaković krenuo od pomenute adrese, gde je razgovarao sa predstavnicima skupština stanara o problemima koji su zajednički za ova četiri ulaza.

Najviše pritužbi bilo je na oronule pešačke staze i stepeništa, neuređene prilaze stambenim ulazima, nečistoću, nedostatak parking prostora, a građani su takođe ukazali i na potrebu za rekonstrukcijom sportskih terena i dečijih igrališta.

Predsednik je saslušao sve probleme i zabeležio ih, obećavši da će oni najurgentniji radovi koje izvodiJKP „Gradsko zelenilo“ početi da se izvode već narednih dana, a nešto kasnije i oni ostali za koje je potrebno prethodno uraditi projekte.

Podelite vest: