ОБЕЛЕЖЕНА СТОГОДИШЊИЦА ЦЕРСКЕ БИТКЕ

У Текеришу код Лознице у уторак, 19. августа 2014. године обележена је стогодишњица Церске битке, уз поруку премијера Александра Вучића да са истом пожртвованошћу за коју су преци гинули данашње генерације треба да граде Србију и од ње направе земљу за коју вреди живети.

Пред више од 10.000 хиљада људи Александар Вучић поручио је “Време је да земљи поново дамо бар део онога што су јој дали они који су јој дали све, време је да престанемо да кукамо и да се жалимо, да се потрудимо за нашу земљу. Време је за нашу жртву и наш напор.

Много времена смо потрошили на погрешне одлуке, режиме и ратове, али вратили смо се и спремни смо да освојимо Текериш и Цер. Србија ће наставити да слави своје победе и наставиће да побеђује у будућности.
ЖИВЕЛА СРБИЈА! ДО КОНАЧНЕ ПОБЕДЕ!”

Србија данас као и у Првом светском рату припада Европи, али Србија не окреће леђа Русима против којих су многи данас, додао је премијер.

Обележавању Церске битке у Текеришу присуствовали су председник општине Вождовац Александар Савић, државни секретар у МУП-у Милисав Миличковић, председник скупштине општине Вождовац Александар Мирковић и чланови Већа општине Вождовац Ана Ћирић, Милан Мартиновић и Реља Огњеновић, као и стотине вождовчана.

Поводом стогодишњице Церске битке у насељу Кумодраж на Вождовцу, 5. јула 2014. године свечано је отворена реконструисана родна кућа војводе Степе Степановића. Овај споменик културе отворен је за посетиоце средом и четвртком од 11 – 18 часова, петком од 10 – 18 часова, а суботом и недељом од 10 -19 часова.

Поделите вест: