ЗАПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА “УНАПРЕЂЕЊЕ УПРАВЉАЊА ИМОВИНОМ У ОПШТИНАМА ВОЖДОВАЦ И РАКОВИЦА”

Svajcarska_pomoc2 Градска општина Вождовац је заједно са партнерском општином Раковица започела активности на реализацији пројекта ’’Унапређење управљања имовином у општинама Вождовац и Раковица’’, који је суфинансирала Европска унија у износу од 150.486,00 евра у оквиру програма Exchange 4.

Општина Вождовац потписала је уговор са Делегацијом Европске Уније у Србији 25. марта 2014. године, која суфинансира реализацију пројекта у износу од 150.486,00 евра што представља 85% укупне вредности Пројекта, док остатак финансира локална самоуправа кроз ангажовање својих кадровских и других материјалних ресурса. Партнер у реализацији пројекта је београдска општина Раковица.

Пројекат ’’Унапређење управљања имовином у општинама Вождовац и Раковица’’, реализује се кроз програм Exchange 4, који имплементира Стална конференција градова и општина у Србији. Предвиђен рок за реализацију Пројекта је крај марта 2015. године, а очекивани резултати су:

1. Имплементиран информациони систем и базе података о јавној имовини на територији општине Вождовац
2. Спроведене процедуре за пренос власништва на делу имовине која је у власништву Републике Србије на ниво Града Београда и локалне самоуправе у Вождовцу
3. Израђене Стратегије управљања јавном имовином у општинама Вождовац и Раковица
4. Креирани промотивни каталози са предлозима инвестиционих пројеката који активирају јавну имовину за потенцијалне инвеститоре
5. Подигнут институционални капацитет локалних самоуправа у Вождовцу и Раковици за управљање јавном имовином

У току првог месеца реализације Пројекта, пројектни тим општине Вождовац највише је био ангажован на логистичким и техничким активностима, те ангажовању неопходних експерата и стручних сарадника. У наредном периоду, поред континуираног процеса евиденције и пописа јавне имовине, биће реализоване и активности израде стручних студија којима би се указало на оптималне правце развоја и управљања јавном имовином на територијама општина Вождовац и Раковица. Такође, акценат ће бити стављени на набавку неопходне компјутерске и софтверске опреме којом ће се додатно унапредити рад имовинског одељења локалне само управе.

Корисници резултата пројекта који ће се остварити пројектном имплементацијом, су поред локалних самоуправа у Вождовцу и Раковици и заинтересовани инвеститори у сектору некретнина, развојни фондови, банке, инвеститори и друге заинтересоване стране.
Овим путем желимо да најавимо и одржавање прве пресс конференције Пројекта која ће бити реализована почетком јуна месеца, и на којој ће се медијима представити детаљни кораци пројектне имплементације и очекивани резултати. Око детаља одржавања конференције за медије бићете благовремено обавештени.

Поделите вест: