ВОЖДОВАЧКИ ОСНОВЦИ И СРЕДЊОШКОЛЦИ УРЕДИЛИ “ЗЕЛЕНИ КРОВ“ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Ученици „12 београдске гимназије“ и ОШ „Војвода Степа“ посетили су данас Градску општину Вождовац како би видели јединствени зелени кров на згради Општине. О свим предностима оваквих кровова као и важности одржавања зелених површина говорили су заменик председнице Слободан Симоновић и чланови Већа Општине Вождовац Драган Рајић и Бојана Јакшић.

„Желимо да подигнемо свест код деце о очувању животне средине, о томе како и на који начин да се опходимо према зеленим површинама које су важне за нас и наше здравље. Пример томе је Општине Вождовац која је једина од свих београдских реализовала овај еколошки пројекат на који смо веома поносни. Предности су бројне, а рећи ћу вам само неке: добра термо и хидроизолација, уштеда електричне енергије, смањење буке и бољи квалитет ваздуха, али и многе друге. Свако од нас треба да да свој допринос у очувању животне средине као ви данас чупањем корова на нашем зеленом крову“, истакао је члан Већа задужен за заштиту животне средине Драган Рајић.

Заменик председнице Слободан Симоновић и чланица Већа задужена за школство Бојана Јакшић заједно су са ученицима очистили зелени кров како би био још зеленији и лепши и тако дали пример који требамо свакодневно примењивати у својој околини.

Поделите вест: