VOŽDOVAČKI OSNOVCI I SREDNjOŠKOLCI UREDILI “ZELENI KROV“ OPŠTINE VOŽDOVAC

Učenici „12 beogradske gimnazije“ i OŠ „Vojvoda Stepa“ posetili su danas Gradsku opštinu Voždovac kako bi videli jedinstveni zeleni krov na zgradi Opštine. O svim prednostima ovakvih krovova kao i važnosti održavanja zelenih površina govorili su zamenik predsednice Slobodan Simonović i članovi Veća Opštine Voždovac Dragan Rajić i Bojana Jakšić.

„Želimo da podignemo svest kod dece o očuvanju životne sredine, o tome kako i na koji način da se ophodimo prema zelenim površinama koje su važne za nas i naše zdravlje. Primer tome je Opštine Voždovac koja je jedina od svih beogradskih realizovala ovaj ekološki projekat na koji smo veoma ponosni. Prednosti su brojne, a reći ću vam samo neke: dobra termo i hidroizolacija, ušteda električne energije, smanjenje buke i bolji kvalitet vazduha, ali i mnoge druge. Svako od nas treba da da svoj doprinos u očuvanju životne sredine kao vi danas čupanjem korova na našem zelenom krovu“, istakao je član Veća zadužen za zaštitu životne sredine Dragan Rajić.

Zamenik predsednice Slobodan Simonović i članica Veća zadužena za školstvo Bojana Jakšić zajedno su sa učenicima očistili zeleni krov kako bi bio još zeleniji i lepši i tako dali primer koji trebamo svakodnevno primenjivati u svojoj okolini.

Podelite vest: