ПАЖЉИВКО ПОСЕТИО МАЛИШАНЕ У ПИНОСАВИ И БЕЛОМ ПОТОКУ

За ђаке првих и других разреда ОШ „Васа Чарапић“ у Пиносави и Белом Потоку данас су одржане интерактивне представе ,,Пажљивкова правила у саобраћају“, у оквиру акције коју организује Агенција за безбедност саобраћаја.

Пажљивко је подсетио малишане шта су научили од њега док су били предшколци и заједно са својим другом Стевицом поновио како се безбедно прелази улица, пажљиво улази у аутобус и аутомобил, како се вози бицикл, шта приказује семафор и друге важне ствари са којима се деца срећу у саобраћају. Кроз песму и игру, малишани су активно учествовали и одговарали на питања која је Пажљивко постављао.

Након представе ђацима су флуоресценте наруквице и привеске поделили чланови Већа Општине Вождовац Бојана Јакшић и Небојша Здравковић који су истакли да ће Општина Вождовац наставити да подржава ове акције јер је брига о најмлађим учесницима у саобраћају приоритет.

Вељко Ћурчић представник Агенције за безбедност саобраћаја је рекао да је циљ представе  да се сва деца осамостале у саобраћају, да буду безбедна на путу од школе до куће и у свакодневним ситуацијама и науче правила безбедног понашања у саобраћају  и  најавио да ће Агенција у наредним данима наставити са својим промотивно – превентивним активностима усмерених ка деци, али и другим категоријама учесника у саобраћају.

Поделите вест: