PAŽLjIVKO POSETIO MALIŠANE U PINOSAVI I BELOM POTOKU

Za đake prvih i drugih razreda OŠ „Vasa Čarapić“ u Pinosavi i Belom Potoku danas su održane interaktivne predstave ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju“, u okviru akcije koju organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Pažljivko je podsetio mališane šta su naučili od njega dok su bili predškolci i zajedno sa svojim drugom Stevicom ponovio kako se bezbedno prelazi ulica, pažljivo ulazi u autobus i automobil, kako se vozi bicikl, šta prikazuje semafor i druge važne stvari sa kojima se deca sreću u saobraćaju. Kroz pesmu i igru, mališani su aktivno učestvovali i odgovarali na pitanja koja je Pažljivko postavljao.

Nakon predstave đacima su fluorescente narukvice i priveske podelili članovi Veća Opštine Voždovac Bojana Jakšić i Nebojša Zdravković koji su istakli da će Opština Voždovac nastaviti da podržava ove akcije jer je briga o najmlađim učesnicima u saobraćaju prioritet.

Veljko Ćurčić predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja je rekao da je cilj predstave  da se sva deca osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna na putu od škole do kuće i u svakodnevnim situacijama i nauče pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju  i  najavio da će Agencija u narednim danima nastaviti sa svojim promotivno – preventivnim aktivnostima usmerenih ka deci, ali i drugim kategorijama učesnika u saobraćaju.

Podelite vest: