ОДРЖАНА ТРИБИНА У МЗ РИПАЊ „ПОМОЋ У ПРИКУПЉАЊУ НЕОПХОДНЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ НА КОНКУРСИМА ЗА ДОБИЈАЊЕ СУБВЕНЦИЈЕ ИЗ ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДНЕ МЕХАНИЗАЦИЈЕ“

У Месној заједници Рипањ одржана је јавна трибина „Помоћ у прикупљању неопходне документације за учествовање на конкурсима за добијање субвенције из области пољопривредне механизације“ на којој су пољопривредници имали могућност да се пријаве и региструју на е-аграр.

Присутне грађане поздравила је председница Градске општине Вождовац Ивана Томић Илић и захвалила им се на интересовању као и гостима из Секретаријата за пољопривреду који су дошли и у Рипањ да помогну пољопривредницима и објасне сваки корак ка добијању субвенција.

Окупљенима су информације пружили и секретар Секретаријата за пољопривреду Саво Павичић, начелник Одељења за подстицаје Младен Цоларић, саветник у Одељењу за подстицаје Марко Цвикић, директорка ПССС Милица Јанковић и члан Већа Општине Вождовац Драган Животић.

„Град Београд сваке године расписује јавне позиве за пољопривредне субвенције на територији града Београда за шта је потребно да имате регистровано газдинство, да сте са територије града Београда и да вам је земљиште на територији града Београда. Секретаријат за пољопривреду је у 2022. години издвојио 240 милиона динара за подстицајна средства у пољопривреди која је добило 605 корисника и то за набавку: 102 трактора, 105 прикључних машина, опреме за воћарску и повртарску производњу за 57 корисника, 80 квалитетних јуница, 476 оваца, 10 коза и опреме за сточарство за 52 корисника, опреме за пчелаларство (2.386 кошница, 4,808 килограма сатних основа и 179 комада остале опреме) за 289 корисника. Ове године је све повећано и издвојена су средства у износу од 450.600.500,00 динара, тако да бесповратна подстицајна средства за набавку трактора који су произведени или склапани у Републици Србији снаге до 60kW издвојен је износ од 150.000.000,00 динара, за пољопривредне прикључне машине издвојили смо 120.600.500,00 динара. Регистрованих пчелара је доста у Рипњу тако да смо ове године за пчеларску опрему издвојили 45.000.000,00 динара”, рекао је секретар Павичић.

Директорка ПССС Милица Јанковић захвалила се Градској општини Вождовац на гостопримству и спремности да помогне својим грађанима и у пољопривреди. „Ми смо данас овде дошли комплетно опремљени да свакога од вас ко је овде дошао, а није инсталирао апликацију и није се регистровао преко е-управе да то урадимо овде на лицу места. Регистрација је први корак ка е-аграру и замолила бих оне који нису да то учине јер је то услов за све убудуће што ће се дешавати у пољопривреди. Е-платформа обећава много лакши и брзи приступ свим фондовима и подстицајним средствима. На овај начин ми вас припремамо да спремни уђемо у причу са е-аграром чија се примена најављује од 1.априла“ истакла је директорка ПССС Милица Јанковић.

Поделите вест: