ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ ПРЕДСТАВИЛА СЕ ПОСЕТИОЦИМА САЈМА ТУРИЗМА

Градска општина Вождовац и ове године представила се на 44. Међународном сајму туризма у Београду и на 18. Међународном сајму хотелско-угоститељске опреме Хорека. Посетиоци су могли да се упознају са произвођачима и производима „Еко парка“ из Белог Потока, домаћинства „Милић мед“ такође из Белог Потока, ракије „Потпис“ из Зуца, “Јецини сапуни” из Рипња и уживају у кореографијама чланова КУД-а „Радост“ из Села Раковица. Такође на штанду су се могли прочитати и флајери о Бајфордовој шуми и Хотелу „Србија“.

Штанд је, поред бројних грађана, посетио и директор ТОБ-а Миодраг Поповић и члан Градског већа Вук Мирчетић.

Бројни заинтересовани посетиоци могли су да се упознају са вождовачким културно историјским знаменитостима, као и са туристичким и привредним ресурсима. Са поносом је представљена родна кућа чувеног српског војсковође Степе Степановића у Кумодражу, која чува сећање на живот, дело и велике подвиге војводе кроз аутентичне експонате, документа и фотографије и која је уврштена у туристичку понуду Београда. Незаобилазна туристичка атракција, симбол Београда – Авала, на чијем се врху званом Жрнов налазио средњовековни град – тврђава, представљена је са свим својим лепотама и садржајима које нуди.

Сајам се одржава под слоганом „Кад је одмор, није тешко”, а земља партнер је НР Кина. На Међународном сајму туризма и Међународном сајму хотелско-угоститељске опреме Хорека – Опрема, који ће бити одржани до 26. фебруара, учествоваће око 350 излагача из 33 државе, међу којима је и осам нових држава са афричког континента.

Посетиоце сајма и ове године у халама 1, 1А и 4 Београдског сајма очекује разноврсна туристичка понуда и велики број популарних светских дестинација. Србија ће своје туристичке адуте представити у Хали 4 Београдског сајма аутентичним наступима Туристичке организације Србије (ТОС), Туристичке организације Београда (ТОБ), као и учешћем многобројних локалних и регионалних туристичких организација из свих делова Србије.

Поделите вест: