ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ВОЖДОВЦА ПРЕДСТАВЉЕНА НА ФЕСТИВАЛУ

Бројне туристичке организације из земље и региона, општине, бање, хотели, привредници, уметници, културно-уметничка друштва и други представљају се данас и сутра на Београдском фестивалу туризма.

Градска општина Вождовац представила је део своје туристичке понуде, производе, атракције и занимљивости Вождовца. Уз богат програм за који су била задужена културно -уметничка друштва „Лира“ и „Авалски цвет“, на штанду Општине посетиоци су, између осталог, могли да се упознају са понудом излетишта на Авали.

Једна од атракција, видиковац на Авалском торњу који се налази на 122 метра висине предсатвља место са којег се Београд види као на длану и тако оправдава име планине на којој се налази и коју су Турци назвали по орјенталној речи хавала – видиковац. Спортско- рекреативни садржаји, као и места за одмор и уживање у природи за децу и одрасле окружују Авалски  торањ где се налазе етно-галерија и сувенир кућа, као и црква брвнара у непосредној близини Торња.

За оне који траже место за рекреацију или пак трагају за ретким птицама ЈКП „Зеленило Београда“ представило је Бајфордову шуму. Она се простире на преко 40 хектара и заштићено је подручје треће категорије. Парк-шума има велику биолошку вредност, повољан географски положај, богату флору и фауну и станиште је за око 70 врста птица станарица и селица.

На штанду Општине са посетиоцима су разговарали и волонтери Универзитета Сингидунум са Вождовца, који су делили флајере и промо материјал. Уз дегустацију својих производа представили су се Еко парк газдинство из Белог Потока, Ракија „Потпис“ домаћинство из Зуца и Хотел „Србија“ . За сувенире и рукотворине вождовачког села побринуо се Музеј опанчарства из Раковица села, а „Јецини сапуни“ изложили су ручно прављене сапуне и балзаме. У програму су учествовали и Fitness & Gym Спортске академије Кочовић, Dance Centar Ikigai и Удружење „Бели орлови“ који си приказали витешки дуел и плес какав се некада играо на врху Авале, у средњевековном граду Жрнов.

Поделите вест: