TURISTIČKA PONUDA VOŽDOVCA PREDSTAVLjENA NA FESTIVALU

Brojne turističke organizacije iz zemlje i regiona, opštine, banje, hoteli, privrednici, umetnici, kulturno-umetnička društva i drugi predstavljaju se danas i sutra na Beogradskom festivalu turizma.

Gradska opština Voždovac predstavila je deo svoje turističke ponude, proizvode, atrakcije i zanimljivosti Voždovca. Uz bogat program za koji su bila zadužena kulturno -umetnička društva „Lira“ i „Avalski cvet“, na štandu Opštine posetioci su, između ostalog, mogli da se upoznaju sa ponudom izletišta na Avali.

Jedna od atrakcija, vidikovac na Avalskom tornju koji se nalazi na 122 metra visine predsatvlja mesto sa kojeg se Beograd vidi kao na dlanu i tako opravdava ime planine na kojoj se nalazi i koju su Turci nazvali po orjentalnoj reči havala – vidikovac. Sportsko- rekreativni sadržaji, kao i mesta za odmor i uživanje u prirodi za decu i odrasle okružuju Avalski  toranj gde se nalaze etno-galerija i suvenir kuća, kao i crkva brvnara u neposrednoj blizini Tornja.

Za one koji traže mesto za rekreaciju ili pak tragaju za retkim pticama JKP „Zelenilo Beograda“ predstavilo je Bajfordovu šumu. Ona se prostire na preko 40 hektara i zaštićeno je područje treće kategorije. Park-šuma ima veliku biološku vrednost, povoljan geografski položaj, bogatu floru i faunu i stanište je za oko 70 vrsta ptica stanarica i selica.

Na štandu Opštine sa posetiocima su razgovarali i volonteri Univerziteta Singidunum sa Voždovca, koji su delili flajere i promo materijal. Uz degustaciju svojih proizvoda predstavili su se Eko park gazdinstvo iz Belog Potoka, Rakija „Potpis“ domaćinstvo iz Zuca i Hotel „Srbija“ . Za suvenire i rukotvorine voždovačkog sela pobrinuo se Muzej opančarstva iz Rakovica sela, a „Jecini sapuni“ izložili su ručno pravljene sapune i balzame. U programu su učestvovali i Fitness & Gym Sportske akademije Kočović, Dance Centar Ikigai i Udruženje „Beli orlovi“ koji si prikazali viteški duel i ples kakav se nekada igrao na vrhu Avale, u srednjevekovnom gradu Žrnov.

Podelite vest: