СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА ВОЖДОВАЧКE ЂАКЕ И ПРЕДШКОЛЦЕ

Вождовачкa Основна школа „Вук Караџић“ из Рипња  и Предшколска установа „Чика Јова Змај“ добиле су данас спортске реквизите и опрему као донацију за развој спортских програма који се у њима одвијају.

Спортски савез Општине Вождовац је у сарадњи са Рукометним савезом Србије обезбедио лопте за рукомет, како би бесплатни часови рукомета који се реализују у школи „Вук Караџић“ могли несметано да се одвијају.

Вождовачки предшколци добили су спортске реквизите за атлетику. Пакет „Дечја атлетика“ садржи 283 реквизита који се користе за симулацију све атлетских дисциплина као што су бацање диска, кугле, прескакања препона и друго.

Члан Већа Општине Вождовац задужен за спорт Александар Максимовић је рекао да је ово пример добре сарадње Градског секретаријата за спорт и омладину који финансира пројекат бесплатне школе рукомета, Спортског савеза Општине, Савеза за школски спорт Београда и Рукометног савеза Србије.

„Циљ је да се континуирано улаже у развој спорта и спортских активности код деце школског и предшколског узраста, како бисмо им омогућили здраво одрастање“, рекао је Максимовић.

Поклоне су директорима установа уручили чланицe Већа Бојана Јакшић, задужена за школство, Дубравка Тадић, задужена за предшколске установе и секретар Спортског савеза Срђан Милић.

Поделите вест: