ДЕЧИЈА НЕДЕЉА НА ВОЖДОВЦУ

Дечија недеља која се ове године одржава од  5. до 11. октобра под слоганом насталим од стихова из песме „Добар друг“ Јована Јовановића Змаја – „Подељена срећа, два пута је већа“,  биће обележена пригодним програмима и на Вождовцу.

Значајно место у свим активностима имаће деца којима је највише потребна солидарност: деца са сметњама у развоју, деца са инвалидитетом, и деца без родитеља.
Школе и предшколске установе на Вождовцу организоваће програме на неколико тема: Деца и спорт;  Деца и заштита животне средине; Деца и образовање; Деца и инклузија. У свим активностима учествоваће руководство Општине Вождовац.
У недељу, 11. октобра затварање манифестације биће организовано испред зграде Општине, уз пригодан програм и пуштање хелијумских балона.

Програми су конципирани тако да задовоље епидемиолошке услове и прописане мере заштите, али пре свега да одговоре традиционланим циљевима Дечије недеље који се односе на скретање пажње јавности на права и потребе деце, указивање на одговорност породице, школе, државе и институција у заштити деце и остваривању њихових права,  као и на учешће деце у доношењу одлука које се њих тичу.

Дечија недеља се ове године организује у знаку Године солидарности и сарадње коју је прогласила Влада Републике Србије, у циљу подизања свести о важности континуираног ангажовања и унапређења солидарности и сарадње грађана Републике Србије.

Поделите вест: