КАНАЛИЗАЦИОНА МРЕЖА ЗА ЈОШ 500 ВОЖДОВАЧКИХ ДОМАЋИНСТАВА

Председник општине Вождовац Александар Савић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем и директором ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драганом Ђорђевићем, обишао је данас радове на изградњи канализационе мреже у делу насеља Бањица. Радови се обављају у неколико фаза – прва обухвата изградњу деонице фекалне канализације у Пауновој улици, друга спајање са Булеваром ослобођења, а трећа изградњу секундарне мреже у Улици породице Трајковић.

Како је прецизирао Весић, прве две фазе би требало да буду завршене ове године и коштају дванаест милиона динара. „Овим радовима створиће се услови да око пет стотина домаћинстава у Улици породице Трајковић, која се налази на свега десетак километара од центра града, коначно могу да буду прикључени на канализациону мрежу. Радови су део плана Града да сви делови Београда у скоријој будућности добију канализацију. У овом тренутку, само на Вождовцу ради се на четири локације“ – навео је Весић и додао да се први пут плански ради и улаже у канализациони и водоводни систем и мрежу.

Председник општине Вождовац Александар Савић је рекао да је добра сарадња Општине, Града и јавних предузећа резултирала да ће пет стотина домаћинстава коначно добити канализацију. „Поред овога, на Вождовцу су у току радови на још два важна колектора: Јелезовачком и Кумодрашком. До краја године дефинисаће се и даљи приоритети кад је реч о канализационој мрежи. Општина је одлучила да помогне Граду и да сама пројектује секундарну канализациону мрежу за поједине деонице“ – истакао је Савић. Он је додао да разлог за то лежи у намери да се што боље и брже постигну резултати у овој виталној области улагања.

Након обиласка радова у Пауновој улици, члан Већа општине Вождовац Реља Огњеновић и директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Драган Ђорђевић разговарали су са окупљеним станарима Улице породице Трајковић о свим питањима везано за пројекат изградње нове кализационе мреже, са којом ће и њихове куће бити повезане у трећој фази. Огњеновић и Ђорђевић су у разговору са житељима ове улице истакли да ће се, у сваком случају, радити у њиховом интересу, а они су изразили задовољство што су радови коначно започети, чиме ће њихови досадашњи проблеми бити окончани.

Поделите вест: