KANALIZACIONA MREŽA ZA JOŠ 500 VOŽDOVAČKIH DOMAĆINSTAVA

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem i direktorom JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Draganom Đorđevićem, obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u delu naselja Banjica. Radovi se obavljaju u nekoliko faza – prva obuhvata izgradnju deonice fekalne kanalizacije u Paunovoj ulici, druga spajanje sa Bulevarom oslobođenja, a treća izgradnju sekundarne mreže u Ulici porodice Trajković.

Kako je precizirao Vesić, prve dve faze bi trebalo da budu završene ove godine i koštaju dvanaest miliona dinara. „Ovim radovima stvoriće se uslovi da oko pet stotina domaćinstava u Ulici porodice Trajković, koja se nalazi na svega desetak kilometara od centra grada, konačno mogu da budu priključeni na kanalizacionu mrežu. Radovi su deo plana Grada da svi delovi Beograda u skorijoj budućnosti dobiju kanalizaciju. U ovom trenutku, samo na Voždovcu radi se na četiri lokacije“ – naveo je Vesić i dodao da se prvi put planski radi i ulaže u kanalizacioni i vodovodni sistem i mrežu.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je rekao da je dobra saradnja Opštine, Grada i javnih preduzeća rezultirala da će pet stotina domaćinstava konačno dobiti kanalizaciju. „Pored ovoga, na Voždovcu su u toku radovi na još dva važna kolektora: Jelezovačkom i Kumodraškom. Do kraja godine definisaće se i dalji prioriteti kad je reč o kanalizacionoj mreži. Opština je odlučila da pomogne Gradu i da sama projektuje sekundarnu kanalizacionu mrežu za pojedine deonice“ – istakao je Savić. On je dodao da razlog za to leži u nameri da se što bolje i brže postignu rezultati u ovoj vitalnoj oblasti ulaganja.

Nakon obilaska radova u Paunovoj ulici, član Veća opštine Voždovac Relja Ognjenović i direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević razgovarali su sa okupljenim stanarima Ulice porodice Trajković o svim pitanjima vezano za projekat izgradnje nove kalizacione mreže, sa kojom će i njihove kuće biti povezane u trećoj fazi. Ognjenović i Đorđević su u razgovoru sa žiteljima ove ulice istakli da će se, u svakom slučaju, raditi u njihovom interesu, a oni su izrazili zadovoljstvo što su radovi konačno započeti, čime će njihovi dosadašnji problemi biti okončani.

Podelite vest: