ДАНАС ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ ПАЗЛ ГРАДА НА БАЊИЦИ

По налогу Одељења за инспекцијске послове ГО Вождовац данас се приступило рушењу Пазл града на Бањици, по децу ризичног објекта на углу Борске и Црнотравске улице, који још од отварања 2009. године нема ни грађевинску, нити локацијску дозволу.

Рушењу објекта присуствовао је председник општине Вождовац Александар Савић, заједно са чланом Градског већа Иваном Томић.

„Пазл град, као највећа инвестиција Демократске странке започета у време кампање 2008. године, радио је свега три, четири месеца, а касније постао ругло и стециште наркомана. У његову изградњу потрошено је око  350.000 евра буџетских средстава грађана Вождовца и Београда, а сва процедура набавке и извођења радова је спроведена на незаконит начин. Ми смо обећали да ћемо овај објекат уклонити након избора, јер никада није добио употребну дозволу из безбедносних разлога. После рушења организоваћемо састанак са свима који имају власништво над овим земљиштем, како бисмо пронашли најбоље решење за овај простор, а које ће одговарати свим грађанима Бањице“ – истакао је Александар Савић.

Пазл град, који је подигнут на Бањици 2008/2009. године – у време владавине Демократске странке на Вождовцу, на најпрометнијој раскрсници и без икакве могућности да се изда локацијска дозвола за њега, биће срушен у наредних неколико дана, а простор поново доведен у ред, на задовољство становника Бањице.

Поделите вест: