NASTAVLjAJU SE GRAĐEVINSKI RADOVI NA VOŽDOVCU

Reg.zdravstveni centarNa opštini Voždovac, bez obzira na vremenske uslove, nastavljaju se radovi na izgradnji Regionalnog zdravstvenog centra „Jajinci“, kao i gradnja novog učioničkog bloka i fisulturne sale u OŠ „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu. Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji su ovog vikenda obišli građevinske radove, zahvalili su se graditeljima koji rade vikendom i zimi, kako bi se ova dva za opštinu Voždovac važna objekta izgradila na vreme.

„Grad Beograd, otkako je izabrana sadašnja gradska vlast, ulaže velike napore da se u rubnim delovima grada, koji su do sada bili zapostavljeni, izgradi nedostajuća infrastruktura. Zato se na predlog građana, a u saradnji sa opštinom Voždovac, gradi Regionalni zdravstveni centar u Jajincima, koji će obezbediti da preko 50 hiljada građana ima adekvatnu primarnu zdravstvenu zaštitu. Došli smo da proverimo kako napreduju radovi, jer je prošlo dva meseca od početka radova, a rok za završetak radova je 20. mart. Pored toga, Ministarstvo prosvete, u saradnji sa Gradom Beogradom, a zahvaljujući finansiranju Evropske investicione banke, gradi 13 novih učionica i fiskulturnu salu u OŠ „Vojvoda Stepa” u Kumodražu, koja je stara 121 godinu. I na ovom objektu radovi napreduju prema planu i očekujemo da budu završeni sredinom aprila“ – rekao je Vesić.

Aleksandar Savić je zahvalio Gradu Beogradu i Vladi Republike Srbije na svemu što čine za Voždovac.
„Ne prođe nedelja,  a da gradski menadžer i drugi predstavnici Grada nisu na terenu rešavajući decenijske probleme koji postoje na našoj opštini“ – rekao je Savić i dodao da je pre samo tri dana menadžer Vesić naložio gradskim preduzećima da se hitno ukloni i nađe trajno rešenje za fekalno jezero u Kumodražu, kao i za otvorene izlive kanalizacije ispod sela Kumodraž“ – rekao je predsednik Opštine.

On je istakao da će novi Regionalni zdravstveni centar „Jajinci” imati površinu od oko 780 kvadrata, da će se sastojati od šest medicinskih službi. „To su opšta medicina, pedijatrija, patronaža, ginekologija, stomatologija i laboratorija. Ovaj centar se gradi na prostoru srušenog objekta mesne zajednice, a vrednost radova je 50 miliona dinara. Predviđeno je da stanica ima lift, grejanje i multisplit sistem, a sam objekat i okolina biće pod video-nadzorom“ – rekao je Savić.

OS Vojvoda StepaGovoreći o OŠ „Vojvoda Stepa”, rekao je da će ova škola konačno dobiti fiskulturnu salu i 13 savremeno opremljenih učionica na površini od 2.506 kvadrata, zahvaljujući Gradu Beogradu koji je učinio mnogo da se ova važna rekonstrukcija škole vredna 1. 548.000 evra, realizuje.

Podelite vest: