НАСТАВЉАЈУ СЕ ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ НА ВОЖДОВЦУ

Reg.zdravstveni centarНа општини Вождовац, без обзира на временске услове, настављају се радови на изградњи Регионалног здравственог центра „Јајинци“, као и градња новог учионичког блока и фисултурне сале у ОШ „Војвода Степа“ у Кумодражу. Градски менаџер Горан Весић и председник градске општине Вождовац Александар Савић, који су овог викенда обишли грађевинске радове, захвалили су се градитељима који раде викендом и зими, како би се ова два за општину Вождовац важна објекта изградила на време.

„Град Београд, откако је изабрана садашња градска власт, улаже велике напоре да се у рубним деловима града, који су до сада били запостављени, изгради недостајућа инфраструктура. Зато се на предлог грађана, а у сарадњи са општином Вождовац, гради Регионални здравствени центар у Јајинцима, који ће обезбедити да преко 50 хиљада грађана има адекватну примарну здравствену заштиту. Дошли смо да проверимо како напредују радови, јер је прошло два месеца од почетка радова, а рок за завршетак радова је 20. март. Поред тога, Министарство просвете, у сарадњи са Градом Београдом, а захваљујући финансирању Европске инвестиционе банке, гради 13 нових учионица и фискултурну салу у ОШ „Војвода Степа” у Кумодражу, која је стара 121 годину. И на овом објекту радови напредују према плану и очекујемо да буду завршени средином априла“ – рекао је Весић.

Александар Савић је захвалио Граду Београду и Влади Републике Србије на свему што чине за Вождовац.
„Не прође недеља,  а да градски менаџер и други представници Града нису на терену решавајући деценијске проблеме који постоје на нашој општини“ – рекао је Савић и додао да је пре само три дана менаџер Весић наложио градским предузећима да се хитно уклони и нађе трајно решење за фекално језеро у Кумодражу, као и за отворене изливе канализације испод села Кумодраж“ – рекао је председник Општине.

Он је истакао да ће нови Регионални здравствени центар „Јајинци” имати површину од око 780 квадрата, да ће се састојати од шест медицинских служби. „То су општа медицина, педијатрија, патронажа, гинекологија, стоматологија и лабораторија. Овај центар се гради на простору срушеног објекта месне заједнице, а вредност радова је 50 милиона динара. Предвиђено је да станица има лифт, грејање и мултисплит систем, а сам објекат и околина биће под видео-надзором“ – рекао је Савић.

OS Vojvoda StepaГоворећи о ОШ „Војвода Степа”, рекао је да ће ова школа коначно добити фискултурну салу и 13 савремено опремљених учионица на површини од 2.506 квадрата, захваљујући Граду Београду који је учинио много да се ова важна реконструкција школе вредна 1. 548.000 евра, реализује.

Поделите вест: