POČELA PRIVREMENA SANACIJA OŠTEĆENIH KUĆA USLED IZGRADNjE KUMODRAŠKOG KOLEKTORA

Rukovodstvo Gradske opštine Voždovac, zajedno sa predstavnicima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i GP „Kolubara“, od ponedeljka, 21. septembra 2015. obilaze kuće u Ulici Miška Jovanovića 16-24v, koje su pretrpele oštećenja usled izgradnje Kumodraškog kolektora.

Nadležni na terenu ocenjuju stepen oštećenja i podnose izveštaj na osnovu kojeg su i započeti prvi radovi na privremenoj obnovi stambenih jedinica.

Danas je poslednji dan rada na utvrđivanju nastale štete, kada je obavljeno i ispitivanje tla na kome se kolektor gradi.

Tim povodom pomoćnik predsednika Opštine Milan Šišović, član Veća Ivana Tomić i Građevinska inspekcija, obišli su pomenutu lokaciju i utvrdili činjenično stanje, kako bi se ispoštovali svi rokovi definisani na prethodnom sastanku. Trajna sanacija očekuje se posle izgradnje kolektora, maja sledeće godine.

Na terenu je dogovoreno da se u narednom periodu održi još jedan sastanak na kome bi trebalo da se podnese izveštaj sa prvim postignutim rezultatima.

Podelite vest: