PLJAČKA DEMOKRATSKE VLASTI NA VOŽDOVCU

kzsBivša opštinska uprava je za izgradnju tri garaže, tri kancelarije i dve podrumske prostorije koje se zovu Arhiv opštine potrošila čak 44 miliona dinara, rekao je na konferenciji za novinare održanoj u petak 4. juna 2010. godine Ljubiša Antonijević, predsednik odborničke grupe SNS u Skupštini opštine Voždovac. To je, prema njegovim rečima, 540.000 evra po kursu iz 2008. godine.

Svu dokumentaciju o tome predali smo nadležnim organima od kojih očekujemo odgovor. Na adaptaciju potkrovlja prethodno opštinsko rukovodstvo dalo je 32 miliona dinara odnosno 400.000 evra. Nije prošlo ni godinu dana, a već su se pojavili problemi u vezi sa osvetljenjem, klimom… Još jedan od primera nenamenskog trošenja sredstava je i asfaltiranje. Bivša vlast je za tri meseca potrošila skoro 50 milona dinara za asfaltiranje puteva i ulica. To je ujedno bio najsigurniji način pranja novca jer su tendere dobijale firme povezane sa Demokratskom strankom. Na taj način se finasirala i kampanja i kupovali su se glasovi. Fakture su prosečno uvećavane za 40 odsto u odnosu na tržišne – objasnio je Antonijević. Kad je u pitanju „Pazl grad“ on tvrdi da do danas nije stigao odgovor od Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda i njegovog izvođača radova Kreativni gradski centar „Đepeto“ ko je na tom poslu zaradio milionske iznose, osiromašivši građane Voždovca za isti iznos.

U izgradnju „Pazl grada“ uloženo je 30 miliona dinara, iako stvarna vrednost radova iznosi 4 milona dinara. Gde je završila razlika od 26 milona dinara!? Tu smo nasledili i troškove obezbeđenja u iznosu od 186.000 dinara mesečno. Prethodni rukovodioci u CKS „Šumice“ su potrošili preko 1.500.000 danara za najluksuznija alkoholna pića i cigare. Najmanji mobilni telefonski račun na mesečnom nivou im je iznosio 225.000 dinara. Sportski centra „Voždovac“ je svaku godinu prethodne vlasti završavao sa minusom od sedam miliona dinara – otkrio je predsednik odborničke grupe SNS. Za razliku od njih, dodao je Antonijević, novo opštinsko rukovodstvo koje čine SNS-DSS-NS, domaćinski se ponaša. Kao primer toga naveo je opštinsko glasilo Voždovačke novine koje se štampa u „Službenom glasniku“ čiji je direktor Slobodan Gavrilović, inače funkcioner DS, jer je to preduzeće dalo najbolju ponudu na tenderu za štampanje.

Поделите вест: