DANAS SE NASTAVLjA AKCIJA SUZBIJANjA KOMARACA NA VOŽDOVCU

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće sprovođenje akcije termalnog suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i danas od 18:00 časova, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti: Avala, Pinosava, SP „Jajinci”, Rakovica selo, Trešnja, Šuplja stena, Beli potok i Zuce.

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah. „Čistoća” apeluje na građane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama „Gradske čistoće” omoguće nesmetan rad.

Takođe, apeluje se i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11, radnim danima od 7:00 do 22:00 sata i subotom od 8:00 do 14:00 časova.

 

Podelite vest: