ВЕЛИКА ПОСЕЋЕНОСТ ВОЖДОВАЧКОГ САЈМА ОБРАЗОВАЊА ЗА ОСНОВЦЕ

Преко 25 средњих школа и гимназија са територије свих београдских општина у Установи „Вождовачки центар-Шумице“ искористило је данас прилику да на традиционалном Сајму образовања за основце – Путоказ који организује Градска општина Вождовац представе свој рад и програм основцима који бирају средњу школу и даље образовање.

Све присутне поздравио је члан Већа за школство Љубиша Пејичић у име председнице Градске општине Вождовац и захвалио се на великој посећености. „Ово је период када доносите важне одлуке и бирате средњу школу која ће отворити многа врата ка вашем даљем образовању. У доношењу тако битних одлука са вама је и Општина Вождовац управо кроз овакве догађаје. Желимo вам пуно успеха у даљем школовању“, истакао је Пејичић. Сајам су посетили и члан Већа Општине Вождовац Александар Максимовић, помоћник председнице Момир Ћировић, као и представница Службеног гласника Бојана Јакшић која је присутним средњим школама понудила програме и вануџбеничку литературу.

Директор Геолошке и хидрометеоролошке школе “Милутин Миланковић” Ненад Тодоровић захвалио се Општини Вождовац на оваквој прилици.„Ово је идеална прилика да средње школе покажу све лепоте и позитивне стране у образовању, што доказује и велика посећеност ученика. Квалитет образовања је директно сразмеран квалитету будућности“ истакао је Тодоровић.

Са Вождовца се представило седам средњих школа, а све школе су окупљенима на својим штандовима изложили промо материјале, моделе, производе и алате који се користе у настави.

Химну су на почетку Сајма отпевале сестре Ања и Анђела Антонић-ученице Геолошке и хидрометеоролошке школе “Милутин Миланковић”, а дивне песме и познате мелодије извели су Гудачки оркестар основне Музичке школе „Петар Коњовић“ и хор под вођством диригента Милице Тишме.

Поделите вест: