ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ ПРЕДСТАВИЛА СЕ ПОСЕТИОЦИМА САЈМА ТУРИЗМА

Градска општина Вождовац и ове године представила се на 45. Међународном сајму туризма у Београду под слоганом „Авантура почиње овде!“.

Председник Србије Александар Вучић отворио је Сајам туризма уз добродошлицу „Добродошли у Београд и Србију, ми се вашем боравку у нашој земљи искрено радујемо. Сокобања, Соко град дођеш стар, одеш млад, иако смо сви ово знали, нисмо знали да је Нушић творац ових стихова. Туриста види оно што је дошао да види. Тих 2,1 милиона страних туриста, који су дошли у нашу земљу, они су дошли с идејом да су на лепом, занимљивом и пре свега безбедном месту“, рекао је председник Вучић.

Посетиоци су могли да се упознају са вождовачким произвођачима и производима домаћинства “Николић” из Зуца, ракије “Радост” такође из Зуца, Кување с љубављу – Зденка и Лазар Вукадиновић из Рипња који поред великог избора домаћих производа нуде органско сирће од дивље јабуке. Такође на штанду су се могли прочитати и флајери о апартманима које нуди “Гарден Хотел Србија”, као и о лепотама Бајфордове шуме и Авалског торња.

Штанд је, поред бројних грађана, посетио и градски секретар за привреду Никола Кожовић.

Заинтересовани посетиоци могли су да се упознају са вождовачким културно историјским знаменитостима, као и са туристичким и привредним ресурсима.

Грчка је земља партнер, а отварању манифестације присуствовала је Олга Кефалогиани министарка туризма Републике Грчке која је оптимистично говорила о заједничкој визији будућности туризма. Посетиоце сајма и ове године у халама 1, 1А и 4 Београдског сајма очекује разноврсна туристичка понуда и велики број популарних светских дестинација.

За посетиоце капије су отворене од данас, 22. фебруара од 10:00 часова до 25. фебруара, а на богатом излагачком програму представиће преко 400 излагача из више од 27 земаља.

Поделите вест: