OPŠTINA VOŽDOVAC PREDSTAVILA SE POSETIOCIMA SAJMA TURIZMA

Gradska opština Voždovac i ove godine predstavila se na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pod sloganom „Avantura počinje ovde!“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je Sajam turizma uz dobrodošlicu „Dobrodošli u Beograd i Srbiju, mi se vašem boravku u našoj zemlji iskreno radujemo. Sokobanja, Soko grad dođeš star, odeš mlad, iako smo svi ovo znali, nismo znali da je Nušić tvorac ovih stihova. Turista vidi ono što je došao da vidi. Tih 2,1 miliona stranih turista, koji su došli u našu zemlju, oni su došli s idejom da su na lepom, zanimljivom i pre svega bezbednom mestu“, rekao je predsednik Vučić.

Posetioci su mogli da se upoznaju sa voždovačkim proizvođačima i proizvodima domaćinstva “Nikolić” iz Zuca, rakije “Radost” takođe iz Zuca, Kuvanje s ljubavlju – Zdenka i Lazar Vukadinović iz Ripnja koji pored velikog izbora domaćih proizvoda nude organsko sirće od divlje jabuke. Takođe na štandu su se mogli pročitati i flajeri o apartmanima koje nudi “Garden Hotel Srbija”, kao i o lepotama Bajfordove šume i Avalskog tornja.

Štand je, pored brojnih građana, posetio i gradski sekretar za privredu Nikola Kožović.

Zainteresovani posetioci mogli su da se upoznaju sa voždovačkim kulturno istorijskim znamenitostima, kao i sa turističkim i privrednim resursima.

Grčka je zemlja partner, a otvaranju manifestacije prisustvovala je Olga Kefalogiani ministarka turizma Republike Grčke koja je optimistično govorila o zajedničkoj viziji budućnosti turizma. Posetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma očekuje raznovrsna turistička ponuda i veliki broj popularnih svetskih destinacija.

Za posetioce kapije su otvorene od danas, 22. februara od 10:00 časova do 25. februara, a na bogatom izlagačkom programu predstaviće preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja.

Podelite vest: