БЕОГРАД НАСТАВЉА ДА ВОДИ БРИГУ О НАЈСТAРИЈИМ СУГРАЂАНИМА

Вршилац дужности секретара за социјалну заштиту Петар Јорданов обишао је данас са министром финансија Синишом Малим и председницом Градске општине Вождовац Иваном Томић Илић Клуб за старе „Анђелка Трнавац” на Бањици. Он је том приликом истакао да Град Београд преко Секретаријата за социјалну заштиту води бригу о најстаријим суграђанима и пружа им различите услуге у оквиру дневних центара и клубова. – У оквиру Геронтолошког центра постоје 32 оваква клуба које посећује око 8.500 пензионера. Град ће наставити да води бригу о нашим најстаријим суграђанима – рекао је Јорданов и захвалио министру Малом на пажњи коју посвећује нашим старима како би што безбрижније проводили своје пензионерске дане.

Синиша Мали захвалио је нашим најстаријим суграђанима на свему што су урадили за Србију, као и на подршци коју и даље пружају државним програмима и пројектима који обезбеђују напредак Србије. – Без подршке наших пензионера, Србија не би могла да напредује као што сада напредује. Трудићемо се да путем великих развојних пројеката улепшамо и унапредимо нашу земљу, а да млађим генерацијама оставимо боље место за живот – рекао је министар Мали.

Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић поручила је да ће Општина Вождовац подржати све пројекте које спроводи овај Центар и захвалила корисницима Клуба за старе „Анђелка Трнавац” на топлој добродошлици. “Најпре драго ми је да вас видим, у овом Центру увек осетим добродошлицу. Фасцинантно је то ваше дружење и организација програма којих доста имате и које подржавамо као што смо то урадили око уређења простора испред Центра. Допринећемо још више као Општина, наравно уз подршку министра Синише Малог“, поручила је Томић Илић.

Догађају је присуствовао и директор Геронтолошког центра „Београд” Срђан Димитријевић.

Поделите вест: