ОТВОРЕНА ОБИЛАЗНИЦА ОКО БЕОГРАДА

Церемонију поводом отварања деонице обилазнице око Београда од Стражевице до Бубањ потока предводио је председник Србије Александар Вучић, а присуствовали су још премијерка Ана Брнабић, чланови Владе, амбасадорка Кине у Србији Чен Бо и амбасадор Азербејџана Камил Хасијев, градоначелник Александар Шапић као и председници београдских општина. Церемонији је испред Градске општине Вождовац присуствовао проф. др Никола Ћурчић.

Председник Вучић је истакао да је обилазница око Београда саобраћајница од највећег значаја, јер, како је рекао, постоји велико такмичење  у прихватању међународног саобраћаја. – Биће тако док Бугари и Румуни не ураде нове мостове преко Дунава и дотле ће нам ова обилазница много значити и донети много новца у нашој каси, иако смо морали то брже да урадимо – рекао је Вучић.

Он је подсетио да је за комплетирање прстена око Београда потребно да се опбилазница споји са Панчевом. – Сада имамо три четвртине тог прстена око града. Када буде завршен део до Панчева, завршићемо велики посао – поручио је Вучић и изразио мишљење да би било добро да се део до Панчева заврши до 2028. године.

Председник је предложио да обилазница добије име по Милутину Мркоњићу и најавио да ће део обилазнице од тунела Стражевица до Бубањ Потока бити пуштен у саобраћај данас. Говорећи о даљим потезима везаним за изградњу обилазнице, Вучић је рекао да је на реду експропријација земљишта.

– Код Винче, Болеча, биће велики изазов. Знате како то наши људи раде, кад треба да плате порез на имовину, они плаћају као за пољопривредно земљиште. А онда, кад градиш пут, траже пет пута више пара, зато што је то онда грађевинско земљиште. Сваки метар аутопута је тешко изградити, поготово сада у ери друштвених мрежа – рекао је Вучић. Председник је посебно захвалио председницима Кине и Азербејџана, чије су компаније учествовале у градњи дела обилазнице.

Поделите вест: