НАГРАДЕ ЗА ВОЖДОВАЧКЕ ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ, ВУКОВЦE И НАЈБОЉЕ НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Градска општина Вождовац наградила је, као и сваке године, најбоље вождовачке ученике. Носиоцима Вукове дипломе основних школа којих је ове године било 232, и ђацима генерације основних и средњих школа укупно 26, поклоне и захвалнице уручили су функционери Градске општине Вождовац. Такође, ове године смо наградили и ученике, њих 80, који су освојили прва три места на Републичким такмичењима. Ученике, директоре школа, разредне старешине и родитеље поздравила је чланица Већа за школство Бојана Јакшић.

„ Драга наша децо, драги вуковци и ђаци генерација,

у данима када је на вама да донесете важне одлуке и одаберете пут на којем ћете надограђивати своје знање, али и стасавати као људи, Градска општина Вождовац је уз вас. Као и свих протеклих година, радовали смо се вашим медаља, наградама и признањима, бодрили вас и помагали да имате што боље услове у школама, опремали спортске сале и паркиће, а све са циљем да једног дана станете раме уз раме са светским прволигашима и поносно представите свој крај и своју Општину. На вашем путу успеха, није било лако, уложили сте много труда, рада и непроспаваних ноћи уз књигу, али сте данас баш ви овде са нама, зато што сте најбољи. Исплатило се, зар не? Желимо вам да ређате само успехе, да не заборавите игру и пријатељства али да једно увек знате, да сте баш ви понос Вождовца, рекла је Бојана Јакшић у свом обраћању присутнима.

Свечани програм посвећен овом догађају одржан је у Установи вождовачки центар „Шумице“. Свечаност је отворена химном Србије у извођењу Хора Музичке школе „Петар Коњовић“ који су затим отпевали још две песме. Ученице које су на ликовном и литерарном конкурсу Градске општине Вождовац освојиле три прва места изрецитовале су своје песме на тему породице, а затим КУД „Авалски цвет“ публику обрадовао песмом и игром, као и ученица Музичке школе „Петар Коњовић“ која је извела на клавиру композицију „Менует“.

Фотографије ђака генерације основних и средњих школа са Вождовца наћи ће се на два билборда, која ће бити постављени од данас, 27.06. до 27.07.2023. године како бисмо истакли успешне младе људе као позитиван пример и охрабрење другим ђацима да постижу што боље резултате у школовању.

Традиционално, билборди су постављени на две локације, на почетку Устаничке улице у правцу ка Душановцу и у правцу од хотела “Србија“ ка УВЦ „Шумице“ где ће пролазници моћи, наредних недеља, да виде најбоље вождовачке ђаке.

Градска општина Вождовац се захваљује компанији Соко Штарк и Књаз Милошу а.д. на обезбеђеним соковима и слаткишима за све ученике.

Поделите вест: