NAGRADE ZA VOŽDOVAČKE ĐAKE GENERACIJE, VUKOVCE I NAJBOLjE NA REPUBLIČKIM TAKMIČENjIMA

Gradska opština Voždovac nagradila je, kao i svake godine, najbolje voždovačke učenike. Nosiocima Vukove diplome osnovnih škola kojih je ove godine bilo 232, i đacima generacije osnovnih i srednjih škola ukupno 26, poklone i zahvalnice uručili su funkcioneri Gradske opštine Voždovac. Takođe, ove godine smo nagradili i učenike, njih 80, koji su osvojili prva tri mesta na Republičkim takmičenjima. Učenike, direktore škola, razredne starešine i roditelje pozdravila je članica Veća za školstvo Bojana Jakšić.

„ Draga naša deco, dragi vukovci i đaci generacija,

u danima kada je na vama da donesete važne odluke i odaberete put na kojem ćete nadograđivati svoje znanje, ali i stasavati kao ljudi, Gradska opština Voždovac je uz vas. Kao i svih proteklih godina, radovali smo se vašim medalja, nagradama i priznanjima, bodrili vas i pomagali da imate što bolje uslove u školama, opremali sportske sale i parkiće, a sve sa ciljem da jednog dana stanete rame uz rame sa svetskim prvoligašima i ponosno predstavite svoj kraj i svoju Opštinu. Na vašem putu uspeha, nije bilo lako, uložili ste mnogo truda, rada i neprospavanih noći uz knjigu, ali ste danas baš vi ovde sa nama, zato što ste najbolji. Isplatilo se, zar ne? Želimo vam da ređate samo uspehe, da ne zaboravite igru i prijateljstva ali da jedno uvek znate, da ste baš vi ponos Voždovca, rekla je Bojana Jakšić u svom obraćanju prisutnima.

Svečani program posvećen ovom događaju održan je u Ustanovi voždovački centar „Šumice“. Svečanost je otvorena himnom Srbije u izvođenju Hora Muzičke škole „Petar Konjović“ koji su zatim otpevali još dve pesme. Učenice koje su na likovnom i literarnom konkursu Gradske opštine Voždovac osvojile tri prva mesta izrecitovale su svoje pesme na temu porodice, a zatim KUD „Avalski cvet“ publiku obradovao pesmom i igrom, kao i učenica Muzičke škole „Petar Konjović“ koja je izvela na klaviru kompoziciju „Menuet“.

Fotografije đaka generacije osnovnih i srednjih škola sa Voždovca naći će se na dva bilborda, koja će biti postavljeni od danas, 27.06. do 27.07.2023. godine kako bismo istakli uspešne mlade ljude kao pozitivan primer i ohrabrenje drugim đacima da postižu što bolje rezultate u školovanju.

Tradicionalno, bilbordi su postavljeni na dve lokacije, na početku Ustaničke ulice u pravcu ka Dušanovcu i u pravcu od hotela “Srbija“ ka UVC „Šumice“ gde će prolaznici moći, narednih nedelja, da vide najbolje voždovačke đake.

Gradska opština Voždovac se zahvaljuje kompaniji Soko Štark i Knjaz Milošu a.d. na obezbeđenim sokovima i slatkišima za sve učenike.

Podelite vest: