РОМСКА КУЛТУРА ЗА ЦЕО СВЕТ

Активности пројеката „Ромска култура за цео свет“ које се реализују уз подршку Општине Вождовац представљене су на скупу који је организовало Удружење „Глас мањине“.

Окупљене је поздравио помоћник председника Општине Момир Ћировић рекавши да ће Општина Вождовац увек подржавати пројекте из културе и друге активности локалне ромске заједнице.

Драган Радосављевић и Драган Станковић из удружења „Глас мањине“ представили су филм о ромској светитељки теткици Бибији снимљен у оквиру пројекта, као и извештај о прослави Светског дана Рома који је ове године организован у УВЦ „Шумице“.

На састанку  на ком су присуствовали координатор Општине за питање Рома Звонко Митровић и повереник Општине за националне мањине  Златко Ленхарт разговарано је и о активностима ромских удуржења на пољу спорта, о култури сећања и сарадњи Општине Вождовац са удружењима Рома.

Скуп је симболично организован на Дан ромског отпора у Другом светском рату -16. мај.
Тог дана 1944. године роми затворени у концентрационом логору Аушвиц-Биркенау  су се побунили и супротставили у покушају да сачувају свој и животе својих сународника.

Поделите вест: