ПОЧЕЛА АКЦИЈА „НА КОЊСКИМ ЛЕЂИМА ДО ЗДРАВОГ РАЗВОЈА“ У ПИНОСАВИ

У организацији Општине Вождовац и Спортског савеза Вождовац, а у сарадњи са Коњичким клубом „Александар“ из Пиносаве и ове године је организован програм у оквиру којег се користи интеракција са коњима као основа за рад са децом и особама са сметњама у развоју и без њих, укључујући и децу и особе са физичким конгитивним и емоционалним тешкоћама.

У бесплатној акцији „НА КОЊСКИМ ЛЕЂИМА ДО ЗДРАВОГ РАЗВОЈА“ која је намењена деци са сметњама у развоју, као вид терапије и рехабилитације учествовала су деца са Вождовца, а са њима су радили тренери Клуба „Алекандар“, дефектолог и асистент.

Овакав вид вежбања одвијаће се сваког уторка и петка, а сви заинтересоване могу да се пријаве до краја јула на телефон 063/401-414, Коњичком клубу „Александар“ (Улица 3. нова број 87) у Пиносави.

Терапија уз помоћ коња се користи за терапију особа са неуролошким сметњама или болестима као што су церебрална парализа, немогућност ходања или проблем са одржавањем равнотеже, као и у третману аутизма, поремећаја у понашању или психијатријских обољења. Оваква терапија побољшава ефекте метода лечења традиционалне медицине, побољшава емотивно стање и квалитет живота особа са сметњама у развоју.

Поделите вест: