TRIBINA U RIPNjU O PODIZANjU EKOLOŠKE SVESTI IZ OBLASTI POLjOPRIVREDE

U Mesnoj zajednici „Ripanj“ u prisustvu poljoprivrednika iz podavalskog kraja održana je tribina „Podizanje ekološke svesti kroz edukovanje poljoprivrednih proizvođača o značaju pravilnog odlaganja ambalažnog otpada pesticida“. Prisutne je ispred Gradske opštine Voždovac pozdravio član Veća Dragan Životić i zahvalio se na interesovanju građana. On je naglasio da je ovo i prilika da ukoliko poljoprivrednici imaju neki problem ili nejasnoća oko E-agrara na licu mesta to reše.

Direktorka Poljoprivredne savetodavne i stručna službe Beograd Milica Janković zahvalila se Opštini Voždovac na dosadašnjoj odličnoj saradnji i na velikom broju prisutnih građana. Ona je istakla i značajne podsticaje koji su u toku, kao i podsticaje koji počinju narednih dana. „Ako želimo da se bavimo poljoprivrednom proizvodnjom moramo da vodimo računa o zemljištu, vazduhu i vodi jer sve to utiče na hranu koju mi proivodimo“, rekla je direktorka.

Tokom tribine održane su prezentacije o postupcima pravilne pripreme sredstava za zaštitu bilja, postupcima sa upotrebljenom ambalažom od pesticida, o negativnom uticaju pesticida na vode, zemljišta i životnu sredinu, a prikazan je i kratki film sa korisnim savetima i uputstvima.

Ovaj projekat finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a nosilac projekta i realizacije na terenu je Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Beograd.

Podelite vest: