FORUM POSLODAVACA I PRIVREDNIKA NA VOŽDOVCU

Prezentacija programa Nacionalne službe za zapošljavanje, kojoj je prisustvovalo 54 poslodavaca i privrednika održana je danas u skupštinskoj sali Opštine Voždovac.

Pozdravljajući skup u ime predsednice Opštine Voždovac Ivane Tomić Ilić, član Veća Milan Mratinković je rekao da je ovo najbrojniji skup do sada i izrazio nadu da će rezultat uspešne saradnje biti smanjenje nezaposlenosti.

Prisutnima se obratio i  člana gradskog Veća Vuk Mirčetić koji je rekao da je Savet za zapošljavanje grada Beograda na nedavnoj sednici razmatrao dinamiku sprovođenja mera i aktivnosti Lokalnog akcionog plan zapošljavanja grada Beograda za 2023. godinu, sa ciljem da se podrži zapošljavanje i razvoj privrede.

Rukovodilac Nacionalne službe za zapošljavanje za Grad Beograd – Službe za Voždovac Željka Zelenović Vuković, zahvalila se na velikom odzivu napomenuvši da je 2016. godine na evidenciji NSZ na Voždovcu bilo 12 hiljada nezaposlenih, a danas taj broj iznosi oko pet hiljada zaključivši da su programi NSZ dali dobre rezultate.

Programe su predstavili načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja i preduzetništvo Vesna Živković Kostić, načelnica Odeljenja za dodatno obrazovanje i obuke Marčela Vuinac Obućina i savetnica za zapošljavanje osoba sa invaliditetom Tatijana Milić Mandić.

Podelite vest: