ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА

Председница Градске општине Вождовац Ивана Томић Илић честитала је свим дамама 8. март – Дан жена, а њено обраћање вам преносимо у целости:

Драге моје Вождовчанке,

поводом данашњег дана имам жељу да вам се обратим са посебном пажњом и упутим вам неколико речи.

С обзиром на то да 8. март слави равноправност међу половима коју су жене избориле пре више од 110 година и да се акценат ставља на историјске околности и догађаје, морам да приметим да и након толико времена, данас, и даље није лако бити жена. Било пословна, било домаћица.

Није једноставно зарадити поштовање и ауторитет на сасвим женски и благ начин. То некада подразумева и много више рада од другог пола.

Није лако, ни оној која је мајка, после непроспаваних ноћи и “скидања температуре” или нункања због ружног сна, бити одморан и фокусиран на посао као да се ништа није дешавало.

Проблем садашњице који се на жалост не смањује је физичко, ментално и вербално насиље, а жене га трпе у породици, медијима, установама и јавном животу.

Ja сам се као прва председница Општине Вождовац и тренутно једина председница Општине у Београду определила да се свом снагом и на све могуће начине бавим „женским питањима“.

Преко институција система, личним контактима и залагањем, обезбеђивањем подршке установа и сваке врсте помоћи, радим искрено на томе да жене имају једнаке могућности.

Када систем не уме да одговори међусобна подршка може да буду од велике помоћи свакој од нас.

Зато данашњи дан мора да слави не само једнакост већ рад, бригу, љубав, женственост, пажњу, интуицију, солидарност, разумевање и храброст жене.

Срећан вам Дан жена!

Ивана Томић Илић

Поделите вест: