ШКОЛА У СЕЛУ РАКОВИЦА ДОБИЛА ИМЕ ПО НАЈДРАЖОЈ УЧИТЕЉИЦИ

На иницијативу више од 700 грађана Села Раковица издвојено одељење ОШ “Јајинци” које се налази у овом делу Вождовца, добило је нови назив „Учитељица Драга Станојковић“.

Уз подршку Општине Вождовац и градских институција идеја да се Школи да ново име  је реализована на велико задовољство породице учитељице, њених бивших ђака и свих грађана Села Раковица.

На свечаности поводом постављања табле са новим именом Школe председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић и чланови Већа Бојана Јакшић и Љубиша Пејичић разговарали су са мештанима,  а председница им се захвалила што успомену на своју учитељицу чувају на овако достојанствен начин – одајући јој вечно признање за све што је урадила.

Окупљени су се присетили учитељице Драге која је цео радни век провела у овој школи и била изузетан учитељ, педагог, психолог али и домар, ложач и неко захваљујући коме је школа добила и мокри чвор.

Бивши ђаци су причали анегдоте са часова говорећи да је деци која нису имала родитеље била управо то- учила их је многим стварима које превазилазе лекције из књига, о њима је бринула и увек имала лепу реч.

Поделите вест: