ŠKOLA U SELU RAKOVICA DOBILA IME PO NAJDRAŽOJ UČITELjICI

Na inicijativu više od 700 građana Sela Rakovica izdvojeno odeljenje OŠ “Jajinci” koje se nalazi u ovom delu Voždovca, dobilo je novi naziv „Učiteljica Draga Stanojković“.

Uz podršku Opštine Voždovac i gradskih institucija ideja da se Školi da novo ime  je realizovana na veliko zadovoljstvo porodice učiteljice, njenih bivših đaka i svih građana Sela Rakovica.

Na svečanosti povodom postavljanja table sa novim imenom Škole predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić i članovi Veća Bojana Jakšić i Ljubiša Pejičić razgovarali su sa meštanima,  a predsednica im se zahvalila što uspomenu na svoju učiteljicu čuvaju na ovako dostojanstven način – odajući joj večno priznanje za sve što je uradila.

Okupljeni su se prisetili učiteljice Drage koja je ceo radni vek provela u ovoj školi i bila izuzetan učitelj, pedagog, psiholog ali i domar, ložač i neko zahvaljujući kome je škola dobila i mokri čvor.

Bivši đaci su pričali anegdote sa časova govoreći da je deci koja nisu imala roditelje bila upravo to- učila ih je mnogim stvarima koje prevazilaze lekcije iz knjiga, o njima je brinula i uvek imala lepu reč.

Podelite vest: