ОДРЖАНА СПОРТСКА ПРЕДАВАЊА У ОРГАНИЗАЦИЈИ СПОРТСКОГ САВЕЗА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

У Скупштинској сали, у организацији Спортског савеза Градске општине Вождовац одржана су два предавања, прво на тему: ”Стање моторичких способности и морфолошких карактеристика деце петих разреда вождовачких основних школа”, а друго на тему ”Спречавање негативних појава у спорту” са нагласком на појаву навијачких група.

Предавањима је присуствовао члан Већа за спорт Александар Максимовић као и наставници и професори физичког васпитања из основних и средњих школа, тренери, спортисти, стручњаци у спорту и родитељи тестиране деце.

Прво предавање је презентовао доктор Бранислав Страјнић из агенције Д-спорт систем који је после тестирања морфолошких карактеристика и моторичких способности 827 дечака и девојчица петих разреда у осам основних школа Општине Вождовац у 2022. години, саопштио резултате са предлогом мера за унапређење постојећег стања.

Друго предавање је одржао пуковник МУП-а Саша Тодоровић о спречавању насиља у спорту са освртом на навијачке групе и могућим утицајем на децу одвраћањем од хулиганства и упућивањем на спортско навијање за клуб који воле.

Поделите вест: