ТЕСТИРАНО ОКО 500 ВОЖДОВАЧКЕ ДЕЦЕ ПЕТИХ РАЗРЕДА

Током ове недеље, од 24. до 28. октобра у 8 основних школа, спроведено је тестирање око 500 деце петих разреда у оквиру истраживачког пројекта, а који је реализован под покровитељством Општине Вождовац, у организацији Спортског Савеза Градске општине Вождовац и Удружења педагога ФК Вождовац, а у сарадњи са еминентним стручњацима из области спорта и спортске медицине из D sport system.

Тестирањима су присуствовали чланови Већа Општине Вождовац задужени за школство и спорт Бојана Јакшић и Александар Максимовић и генерални секретар Спортског Савеза Градске општине Вождовац Срђан Милић, који су својим ангажовањем омогућили да се ово тестирање реализује.

Сврха овог истраживања је да се утврде параметри физичког развоја ученика. Процена физичког развоја и развоја моторичких способности извршиће се комбинацијом батерија тестова познатијих под називом Fitnessgram i Eurofit test а које обухватају праћење:

Физичког развоја (телесна висина, телесна тежина и индекс телесне масе)

-Моторичких способности (издржљивост, мишићна снага, мишићна издржљивост и флексибилност).

Истраживање је спроведено на редовним часовима физичког и здравственог васпитања у присуству лекара уз сагласност родитеља. Резултати мерења и тестирања, односно целокупног истраживања као и имена  деце и њихови лични подаци су строго поверљиви и биће употребљени искључиво у научне сврхе.

Поделите вест: