КОНЦЕРТ КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИХ ДРУШТАВА СА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ ПОВОДОМ „ДАНА ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“

Најуспешнији фолклорни анасамбли који по свом квалитету и реномеу заузимају високо место у фолклорном свету Београда и Србије, а поједини и у иностранству, показали су вечерас велико играчко умеће пред пуном салом „Вождовачког центра – Шумице“.

Генерације врсних играча, од најстаријих до најмлађих, показали су препознатљив израз свог ансамбла, како у визуелном, тако и техничком смислу. Младост, увежбаност, стилизација покрета и одлична играчка техника обележили су концерт који се пратио без даха. Публика је спонтаним аплаузом поздравила уметнички домет који су играчи градили током  вежби и сценских наступа. Стотине играча обележило је огроман пут ових анасамбала.

Фолклорне секције КУД „Радост“, КУД „Војвода Степа“, КУД „Милан Ђ. Милићевић“, КУД „Лира“ и КУД „Авалски цвет“ су кроз своје извођачке, омладинске и дечје ансамбле показали разноврсне игре свих крајева Србије. Почело се са сплетом дечјих игара из Србије, Врањским колом, сплетом игара из Србије и околине Београда, играма из Лесковца и Шумадије, српским играма из Црноречја и Левча, као и из Косовског Поморавља, Лесковца, Баната и влашких игара из околине Хомоља.

Овим концертом ансамбли су започели нову сезону на репрезентативној сцени „Вождовачког центра – Шумице“.

Поделите вест: