SPEKTAKULARNIM KONCERTOM „DINAMIKA MUSIC” U ŠUMICAMA OTVORENI „DANI EVROPSKE BAŠTINE“

Večerašnjim koncertom električnog gudačkog kvarteta „ Dinamika music“ u svečanoj sali Voždovačkog centra „Šumice“ počelo je obeležavanje „Dana evropske baštine“ na Voždovcu. Ovaj koncert na ivici eksplozije bio je veliko osveženje za mlade voždovčane. Upadljivi osmesi i ritam koji je pratila cela sala bili su najbolja potvrda vitalnosti umetnosti i afirmacija sadašnjosti.

Publiku je pozdravila predsednica opštine Ivana Tomić Ilić rečima: „Na početku želim da vam se zahvalim što ste došli da zajedno uživamo u električnom gudačkom kvartetu „Dinamika music“ i time zvanično otvorimo „Dane evropske baštine“ na Voždovcu. Mislim da nema lepšeg početka nego kada se počne sa muzikom. Gradska opština Voždovac se trudi da što više ulaže i poklanja pažnje kulturi na Voždovcu. Večeras ćemo prisustvovati ultramodernom neobičnom koncertu i slušati novu i zanimljivu koncepciju muzike koju izvode naši prijatelji „ Dinamika music“. Uživajte!“

Umetnici koji ove godine slave deceniju postojanja predstavili su se svojim koncertnim projektom „Viva LA vida“ koji je pripreman tokom kovid izolacije sa posebnom željom da se slavi život. Vrlo autoritativno izveli su u svojim aranžmanima i remiksima dela Mocarta, Betovena, Rosinija, Supea kao i najpoznatije filmske hitove i etno bisere Balkana.

Publika je spontano aplauzom posebno pratila ritmove preuzete iz narodne muzike. Bilo je u reperoaru dinamike i moćnog zvuka svih muzičkih žanrova, od klasične muzike, preko tanga, evergrin i latino, do pop  i rok muzike. Koncert za pamćenje za naše mlade sugrađane.

Podelite vest: