СПЕКТАКУЛАРНИМ КОНЦЕРТОМ „DINAMIKA MUSIC” У ШУМИЦАМА ОТВОРЕНИ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“

Вечерашњим концертом електричног гудачког квартета „ Dinamika music“ у свечаној сали Вождовачког центра „Шумице“ почело је обележавање „Дана европске баштине“ на Вождовцу. Овај концерт на ивици експлозије био је велико освежење за младе вождовчане. Упадљиви осмеси и ритам који је пратила цела сала били су најбоља потврда виталности уметности и афирмација садашњости.

Публику је поздравила председница општине Ивана Томић Илић речима: „На почетку желим да вам се захвалим што сте дошли да заједно уживамо у електричном гудачком квартету „Dinamika music“ и тиме званично отворимо „Дане европске баштине“ на Вождовцу. Мислим да нема лепшег почетка него када се почне са музиком. Градска општина Вождовац се труди да што више улаже и поклања пажње култури на Вождовцу. Вечерас ћемо присуствовати ултрамодерном необичном концерту и слушати нову и занимљиву концепцију музике коју изводе наши пријатељи „ Dinamika music“. Уживајте!“

Уметници који ове године славе деценију постојања представили су се својим концертним пројектом „Viva LA vida“ који је припреман током ковид изолације са посебном жељом да се слави живот. Врло ауторитативно извели су у својим аранжманима и ремиксима дела Моцарта, Бетовена, Росинија, Супеа као и најпознатије филмске хитове и етно бисере Балкана.

Публика је спонтано аплаузом посебно пратила ритмове преузете из народне музике. Било је у репероару динамике и моћног звука свих музичких жанрова, од класичне музике, преко танга, евергрин и латино, до поп  и рок музике. Концерт за памћење за наше младе суграђане.

Поделите вест: