ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ НА ВОЖДОВЦУ

Манифестација Дани европске баштине ове године је обележена темом „Одрживо наслеђе“ у оквиру које је Општина Вождовац је припремила разноврсне догађаје и позива грађане да испрате овогодишњи програм.

Посетиоци ће имати прилику да обиђу рудник „Црвени брег“ и да се упознају са богатом рударском прошлошћу Авале и околине, да посете манастир Пресвете Богородице Тројеручице и цркву Свете Тројице у Рипњу, цркву Свете Марије Магдалине у Белом потоку, као и вештачко језеро Бела река.

Традиционално, биће организован одлазак у родну кућу војводе Степе Степановића, Музеј књиге и путовања АДЛИГАТ, обилазак Авалског торња и цркве – брвнаре и концерт КУД-ова на летњој позорници у подножју торња и други програми.

Манифестација ће на Вождовцу започети концертом електричног гудачког квартета „Dinamika мusic“ у петак, 16. септембар, са почетком у 20:00 часова, на платоу испред зграде ГО Вождовац, Устаничка 53.

Електрични гудачки квартет ће извести свој концертни пројекат „Viva LA vida“ који обухвата дела Моцарта, Бетовена, Росинија, Супеа као и најпознатије филмске хитове и етно бисере.

Дани европске баштине, који се одржавају сваког септембра, део су велике европске манифестације којом се представља наслеђе као заједничка баштина европских народа.

ПРОГРАМ- Дани европске баштине 2022-Општина Вождовац

Заинтересовани се могу пријавити на имејл: opstina@vozdovac.rs.
(у пријави навести име, презиме, телефон и догађај).

Поделите вест: