ОДРЖАНА ИНТЕРАКТИВНА РАДИОНИЦА „БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ СТАРИЈЕ ПОПУЛАЦИЈЕ“ У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

У организацији Министарства унутрашњих послова, Агенције за безбедност у саобраћају и Градске општине Вождовац у Скупштинској сали Општине Вождовац одржана је интерактивна радионица „Безбедност у саобраћају старије популације“. Занимљивом и корисном предавању присуствовао је велики број грађана, а њима су на сва питања детаљне одговоре пружали  службеници Милан Милетић, Наташа Бојовић и Дарко Луковић испред Управе саобраћајне полиције ПУ за град Београд.

Испред Градске општине Вождовац која је први организатор оваквог типа предавања међу београдским општинама присутне је поздравио члан Већа Милан Мратинковић.

Овакве радионице се наменски организују за грађане изнад 65 година јер су они посебно угрожена категорија учесника у саобраћају у својству пешака. Статистика показају да око 9 процената саобраћајних незгода у којима страдају пешаци је директна кривица самих пешака. Због тога стратешки циљ МУП-а и Полицијске управе за град Београд је да оваквим радионицама подигне свест и покаже на који начин да се пешаци безбедно крећу у саобраћају.  Сви учесници добили су мајицу, а за победнике квиза знања обезбеђене су специјалне награде.

Поделите вест: