САСТАНАК О БЕЗБЕДНОЈ ПРОСЛАВИ МАТУРА ВОЖДОВАЧКИХ ЂАКА

Састанак Савета за безбедност Општине Вождовац са представницима савета родитеља основних и средњих школа као и председницима актива директора одржан је данас са циљем да се превентивно утиче на организовање прослава матурских вечери, како би се спречили могући инциденти.

Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић је нагласила да је остварена сарадња са полицијом и захвалила се заменику командира ПИ Бели Поток и координатору за безбедност у школама Дејану Заставниковићу који се активно укључио у едукацију ученика и родитеља.

Он је истакао да је један од основних проблема употреба пиротехничких средстава како током последњег дана школе, тако и током прослава матурских вечери.

Родитељи су предложили да се посебна пажња обрати на околину школа и места на којима је организована прослава, као и да саобраћајна полиција појача надзор у саобраћају током прослава средњошколских матура.

У склопу ове акције коју спроводи МУП чланица Већа Општине задужена за школство Бојана Јакшић припремила је попис локација на којима ће бити организоване прославе матуре и основаца и средњошколаца, а родитељима је сугерисано да додатно обрате пажњу и пријаве могуће инциденте полицији.

Општина Вождовац на овај начин, као локална управа у оквиру својих надлежности, жели да помогне у прослави најлепшег дана за сваког ђака и да предупреди евентуалне непријатне догађаје.

Поделите вест: