РАЗГОВОРОМ ДО РЕШЕЊА ПРОБЛЕМА СТАНОВНИКА ПИНОСАВЕ

На двочасовној трибини у МЗ “Пиносава”, у организацији Oпштине Вождовац, становници овог дела Београда, разговарали су са представницима Општине и Града Београда.

Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић захвалила се Дирекцији за изградњу града Београда – Радомиру Вујадину, директору ЈКП “Београдски водовод и канализација” Страхињи Даниловићу, Секретару за образовање Бојану Вујковићу, Дирекцији за јавни превоз, координатору Александру Савићу и члану Већа Општине Вождовац Небојши Здравковићу што неуморно раде како би унапредили Пиносаву.

На овом састанку је договорено:
– Секретаријат за јавни превоз провериће све могућности како би се појачао градски превоз ка Пиносави, како могућност чешћих полазака, тако и увођење нових стајалишта
– Изградња ППОВ у Пиносави приводи се крају. Пројектовање је завршено, тендер за извођача радова ће бити поновљен и радови би требало да почну већ током јуна.
-Са Пореском управом биће проверено зашто су цене необјашњено снижене при исплати накнада.
– На иницијативу општине Вождовац, Секретаријат за образовање је почео да решава питање вртића. Реконструкцијом школе проширио би се и капацитет, део одвојио за вртић и јасле. Имовински је све решено, пројектовање је у току.
– План за проширење гробља такође је у плану, јер су сви имовински односи решени и обезбеђене додатне парцеле.
– Изласком на терен биће утврђено шта ЈВП “Београдводе” треба да ураде у Патином мајдану.

Поделите вест: