ЗАЈЕДНО ДО РЕШЕЊА ПРОБЛЕМА СТАНОВНИКА РАКОВИЦА СЕЛА

Скоро три сата трајао је данас разговор становника Раковица села са представницима општинске и градске власти у просторијама МЗ “Раковица село”.
На састанку, којем су поред председнице Општине Вождовац Иване Томић Илић и чланова Већа Небојше Здравковића и Љубише Пејичића, присуствовали и представници Секретаријата за образовање Града Београда, ЈКП “Београдски водовод и канализација”, МЗ “Раковица село” и МЗ “Јајинци”, разговарано је о многим актуелним темама становника овог краја престонице.
Највише питања било је везано за водовод, односно, укидање блок водомера и отписивања растура, асфалтирање, имовинско-правне односе.
“И легализација, озакоњење, и РГЗ данас су у Општини, све службе су отворене. Често ме питају а ја свима кажем – не треба вам никаква веза, само дођите, све се сада брзо решава”, рекла је председница Општине Ивана Томић Илић.
Посебна пажња посвећена је питању реконструкције четворогодишње школе, истуреног одељења ОШ “Јајинци”. Потреба становника Раковица села је да имају осмогодишњу школу и вртић, а Општина и Секретаријат за образовање пружили су подршку и разумевање. Израда пројекта је у току, а Општина ће у септембру урадити и пројектовање канализације за Раковица село.
Поделите вест: