ИНИЦИЈАТИВА СТАНОВНИКА РАКОВИЦА СЕЛА ДА ШКОЛА ПОНЕСЕ ИМЕ ПРЕМИНУЛЕ УЧИТЕЉИЦЕ

Више од 700 грађана Раковица села већ је потписало петицију да истурено одељење ОШ “Јајинци”, које се налази у овом делу Вождовца – понесе име недавно преминуле учитељице Драге Станојковић. Учитељица Драга (на фотографији из млађих дана, седи), која је цео радни век провела у овој школи и преминула у 70. години, била је, како кажу, изузетан учитељ, педагог, психолог али и домар, ложач и неко захваљујући коме је школа добила и мокри чвор. Учествовала је и у обнови старог манастира, а заједно са Ватрогасним друштвом освојила је бројне медаље и признања.

Током свог рада, извела је бројне генерације а многи ђаци звали су је другом мајком. За многу децу, која су одрастала без родитеља, то је и била – учила их је многим стварима које превазилазе лекције из књига, о њима је бринула и увек имала лепу реч.

Иницијатива је потекла управо од њених бивших ђака, који су учитељицу Драгу памтили целог живота.
“Постоје жене као што је Милунка Савић, као што је учитељица Драга. Жене, које су имале своју породицу, али су и ратнице. Да иду у рат или да се боре за своје ђаке и школу. Општина Вождовац прва ће подржати ову иницијативу”, каже председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић.

Поделите вест: