EVROPSKA NEDELjA PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERICE U DZ „VOŽDOVAC”

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice obeležava se od 17. do 23. januara 2022. godine u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije.

Dom zdravlja “Voždovac” tim povodom organizuje edukativno-promotivne aktivnosti u “Kutku zdravlja” u periodu od 17. do 23. januara  od 0730 do 0930 časova sa ciljem promocije značaja očuvanja  reproduktivnog zdravlja i mogućnosti korišćenja dostupnih mera prevencije u cilju sprečavanja obolevanja i umiranja od raka grlića materice uz poštovanje svih preventivnih mera koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti KOVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti. „BOLjE SPREČITI NEGO LEČITI – REDOVNOM KONTROLOM POBEDIĆEMO KARCINOM GRLIĆA MATERICE” je slogan 16. Evropske nedelje prevencije raka grlića materice koji pokreće žene da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju i da u toku godine odvoje dan kada će posetiti svog lekara i obavati preventivni pregled.

Podelite vest: