ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ПРЕВЕНЦИЈЕ РАКА ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ У ДЗ „ВОЖДОВАЦ”

Европска недеља превенције рака грлића материце обележава се од 17. до 23. јануара 2022. године у циљу подизања свести жена о раку грлића материце и начинима превенције.

Дом здравља “Вождовац” тим поводом организује едукативно-промотивне активности у “Кутку здравља” у периоду од 17. до 23. јануара  од 0730 до 0930 часова са циљем промоције значаја очувања  репродуктивног здравља и могућности коришћења доступних мера превенције у циљу спречавања оболевања и умирања од рака грлића материце уз поштовање свих превентивних мера које се односе на спречавање ширења заразне болести КОВИД-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Основна порука свим женама је да је рак грлића материце малигна болест која се може спречити. „БОЉЕ СПРЕЧИТИ НЕГО ЛЕЧИТИ – РЕДОВНОМ КОНТРОЛОМ ПОБЕДИЋЕМО КАРЦИНОМ ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ” је слоган 16. Европске недеље превенције рака грлића материце који покреће жене да размишљају о свом репродуктивном здрављу и да у току године одвоје дан када ће посетити свог лекара и обавати превентивни преглед.

Поделите вест: