ПРЕДСТАВА И КЊИГА „ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ“ ЗА МАЛИШАНЕ ОШ „ВЕСЕЛИН МАСЛЕША“

Данас је на креативан и занимљив начин малишанима ОШ „Веселин Маслеша“ представљена и подељена књига „Пажљивкова правила у саобраћају“. Они су уз едукативну представу, као и разне друге материјале – бојанке, светлеће наруквице, цртане филмове – научили правила понашања у саобраћају.

У намери да науче да се безбедно крећу у саобраћају помогли су им помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Милан Тешић, чланови Већа ГО Вождовац Дубравка Тадић и Александар Максимовић и директорка Школе Наталија Матић.

Пажљивко има за циљ да представи основна правила по питању безбедног кретања тротоаром, кретања путем на ком нема тротоара, кретања у колони, преласка улице на пешачким прелазима, начина на који се улица прелази, вожње бицикла, вожње аутомобилом, и сл.

Кампања је замишљена са намером да се утиче на понашање деце, пре свега одраслих – родитеља од чијег понашања у највећој мери и зависи безбедност деце у саобраћају. Иначе, Општина Вождовац од 2012. године у сарадњи са  Агенцијом за безбедност саобраћаја реализује акцију „Пажљивко“.

Поделите вест: