ГО ВОЖДОВАЦ ВОДИ РАЧУНА О СВОЈИМ СУГРАЂАНИМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Међународни дан особа са инвалидитетом oбележава се сваке године 3. децембра са циљем да се промовише пуно и равноправно учешће особа са инвалидитетом. Овај дан симболизује акције које би требало предузимати свакодневно како би се створиле заједнице које су разнолике и прихватљиве за све људе.

Једна милијарда људи, или 15% светске популације, има неки облик инвалидитета. Преваленција је већа у земљама у развоју, где особе са инвалидитетом чешће имају нижи степен образовања, лошије здравствене исходе, нижи ниво запослености и веће стопе сиромаштва.

Пандемија COVID-19 дубоко је погодила заједнице широм света, посебно осетљиве групе. Како пандемија COVID-19 и даље има широко распрострањене ефекте, поставља се једно питање: како се можемо позабавити дуготрајним системским неједнакостима које су сада још видљивије?

Градска општина Вождовац пажљиво води рачуна о својим грађанима који имају неки облик инвалидитета што показује и недавна акција која је након молбе суграђанке из Јајинаца одмах услишена и решена постављањем рампе у згради у којој она живи. Такође, суграђани са инвалидитетом могу да се обрате свом председнику Скупштине станара, представницима месних заједница или на имејл адресу 𝗽𝗿𝗲𝗱𝘀𝗲𝗱𝗻𝗶𝗸@𝘃𝗼𝘇𝗱𝗼𝘃𝗮𝗰.𝗿𝘀 како би локације на којима би се рампе постављале биле уврштене за наредну годину.

Поделите вест: