ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ДРУШТВЕНЕ БРИГЕ ЗА ЗДРАВЉЕ СТАНОВНИШТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

Јавни конкурс за финансирање програма од јавног интереса у области друштвене бриге за здравље становништва на територији града Београда

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за здравство

Краљице Марије 1

расписује

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ ДРУШТВЕНЕ БРИГЕ ЗА ЗДРАВЉЕ СТАНОВНИШТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БЕОГРАДА

На основу одредбе члана 13. Закона о здравственој заштити („Службени гласник РС“, број 25/2019), Одлукe о финансирању програма од јавног интереса у области друштвене бриге за здравље становништва („Службени лист града Београда, број 17/2020), а у вези са Годишњим програмом друштвене бриге за здравље становништва за 2021. годину, број: 5–715/21-Г од 4. фебруара 2021. године, и допуном Број: 5-7370/21-Г од 2. новембра 2021. године,

Секретаријат за здравство, у циљу спровођења програма од јавног интереса у области друштвене бриге за здравље становништва на територији града Београда, додељује средства за финансирање програма који одговарају приоритетним тематским областима у Београду у 2021. години, и то:

1. „Унапређење услуга здравствене заштите за особе са инвалидитетом”. Овај програм подразумева унапређење услуга здравствене заштите за особе са инвалидитетом кроз ситуациону анализу и уклањање баријера и предрасуда, унапређивањем вештина комуникације са различитим категоријама особа са инвалидитетом, успостављањем сервиса подршке, информисањем и едукацијом пружаоца и корисника услуга, као и стварање услова за равноправан приступ услугама неге, лечења и менталног опоравка за све особе са инвалидитетом. Средства намењена за реализацију програма планирана су Буџетом града Београда у износу од 3.600.000 динара.
2. „Едукација здравствених радника који пружају услуге у систему социјалне заштите особама са инвалидитетом“. Едукација здравствених радника који пружају услуге особама са инвалидитетом у установама социјалне заштите у циљу унапређивања знања и информисаности о различитим категоријама са инвалидитетом, вршиће се кроз развој вештина комуникације са различитим категоријама особа са инвалидитетом. Едукација здравствених радника и давање савета за свакодневну праксу у раду и комуникацији усмерени су ка особама са оштећењем слуха, и вида, интелектуално ометеним особама, особама са аутизмом, телесно инвалидним лицима и осталим категоријама особа са инвалидитетом.Средства намењена за реализацију програма планирана су Буџетом града Београда у износу од 3.600.000 динара.
3. Јавни конкурс за финансирање програма која реализују удружења у области здравства за програм „Психосоцијална подршка особама са оштећењем слуха“. Овај програм обухвата бригу о менталном здрављу особа са оштећењем слуха и смањење последица проблематичног менталног здравља које доводе до промена у квалитету живота у вези са здрављем ових особа и подршку стручним радницима у пружању психосоцијалне подршке особама са оштећењем слуха. Средства намењена за реализацију програма планирана су Буџетом града Београда у износу од 3.200.000 динара.
4. Јавни конкурс за финансирање програма која реализују удружења у области здравства за програм „Активности у раду са особама са инвалидитетом у систему здравствене заштите”. Програм се односи на стварање услова стручним радницима различитих професија и профила да размењују искуства и резултате рада у пружању здравствених услуга различитим категоријама особа са инвалидитетом. У оквиру активности стручни радници ће припремати и организовати предавања, стручне трибине, панеле и скупове са међународним учешћем на тему актуелности у раду са особама са инвалидитетом у систему здравствене заштите у циљу иновације метода и облика рада. Средства намењена за реализацију програма планирана су Буџетом града Београда у износу од 3.200.000 динара.

Планирано време реализације програма децембар 2021. – јун 2022. године.

1. Подносиоци пријаве предлога програма
Подносиоци пријаве предлога програма за доделу средстава за финансирање програма могу бити удружења уписана у регистар надлежног органа, и која, сагласно одредбама свог оснивачког акта и статута, остварују циљеве у области здравства (у даљем тексту: носиоци програма), уз испуњавање обавезних услова односно да имају седиште на територији града Београда најмање годину дана пре објављивања конкурса и да реализацију програма врше на територији града Београда.
2.Ближи услови за подношење пријаве и који чине саставни део конкурса, садржани су у:
Смерницама за подносиоце пријаве предлога програма који се пријављују на конкурс;
Упутству са образложењем за вредновање и рангирање предлога програма;
Упутству за састављање буџета програма.
3.Подношење пријаве програма и обавезна документација
Пријава предлога програма и осталих образаца предвиђених јавних конкурсом, као и пропратно писмо у којем се наводе основне информације о удружењу, достављају се у штампаном облику, на српском језику, писан ћирилицом, попуњен на персоналном рачунару, са обрасцима и прилозима који се односе на конкретан конкурс, у два примерка.
4.Рок и начин достављања пријаве предлога програма
Пријава предлога програма и остале документације доставља се у два одштампана примерка који мора бити оверен у затвореној коверти на адресу:
Градска управа града Београда – Секретаријат за здравство, Београд, улица Краљице Марије 1, са назнаком „Пријава на јавни конкурс за финансирање програма од јавног интереса у области друштвене бриге за здравље становништва у 2021. години“, са називом програма за који се подноси пријава. На полеђини коверте навести пуно име и адресу подносиоца пријаве.

Пријава предлога програма се доставља у року од 15 дана од дана објављивања овог огласа. 

Саставни део Конкурса чини:
– Прилог 1.- Образац пријаве предлога програма
– Прилог 2. – Образац буџета програма
– Прилог 3. – Наративни буџет

Можете их преузети/погледати овде:

Поделите вест: